Norske langrennsløpere blir hjemme til VM

Norge stopper alt før VM

Ingen unntak for utenlandskarantene for skiheltene. Det betyr full stopp i verdenscupen helt til VM.

BEDRE TIDER: En norsk vinnertrio jubler under verdenscupavslutningen i 2016. Nå stopper norsk langrenn alle utenlandsturer på grunn av coronaviruset. FOTO: Terje Pedersen / NTB
BEDRE TIDER: En norsk vinnertrio jubler under verdenscupavslutningen i 2016. Nå stopper norsk langrenn alle utenlandsturer på grunn av coronaviruset. FOTO: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORSK langrenn stopper alle utenlandsturer fram til Ski-VM i slutten av februar, så sant ikke helsemyndighetenes coronarestriksjoner endres innen kort tid.

Skiforbundet vil ikke jobbe for å endre de norske karantenebestemmelsene som i praksis gjør det umulig å gå internasjonalt for norske skistjerner:

  • Kravet om 10 dagers karantene med strenge restriksjoner for trening etter opphold i såkalte «røde» land, setter Norge definitivt utenfor verdenscupen.

Det betyr at Tour de Ski går uten norsk deltakelse, og at ingen norske løpere i utgangspunktet drar til noen av verdenscup-rennene som blir avviklet før VM-start i Oberstdorf 24.februar..

Denne stopp-beskjeden kommer offisielt i løpet av de nærmeste dagene. Nå er det hektisk møteaktivitet både nasjonalt og internasjonalt for å redde mest mulig av sesongen, men norsk langrenn vil ikke ta noen sjanser.

Ingen langrennsledere kommer til å presse helsemyndighetene til å gi unntak for reise-karantene.

HER skiller norsk langrenn seg ut fra store idretter som fotball og håndball. Mens disse har utfordret helsemyndighetene til å finne løsninger på linje med de unntakene som gjelder for toppidrett i nesten alle land utenfor Norge, har langrenn vært svært forsiktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer