Golden League: Danmark - Norge

Norge storspilte med stjernespilleren tilbake

Håndballgutta slo de regjerende OL-mesterne i helgas andre oppkjøringskamp før EM.

STERK FØRSTEOMGANG: Sander Sagosen scoret sju mål for Norge i første omgang. Foto: AP Photo/Christophe Ena
STERK FØRSTEOMGANG: Sander Sagosen scoret sju mål for Norge i første omgang. Foto: AP Photo/Christophe EnaVis mer
  • Danmark - Norge 25-27 (11-12)

(Dagbladet): Sander Sagosen er friskmeldt og stilte til kamp mot Danmark i Golden League i Frankrike. Han var ikke med mot Frankrike på grunn av sykdom, en kamp de norske gutta tapte 32-27.

22-åringen beviste nok en gang hvor viktig han er for det norske laget. Gutten har vært ute i fjorten dager, men i kveld var Sagosen i hovedrollen i det offensive spillet. Det viste han ved å score sju av Norges mål i første omgang. Bare danske Lindberg kunne hevde seg mot den statistikken, og det på grunn av de fem straffemåla han satt før pause.

Sagosen gir denne kommentaren til TV 2 etter kampen:

- Godt å kjenne at jeg lever litt igjen. Det er en del tekniske feil av oss i dag, men vi står veldig bra bak der. Bakover er vi veldig solide, sier han.

Andre omgang var ikke like sterk fra Sagosen, men det holdt for Norge likevel. Jøndal på venstreving, Myrhol i kontringsspillet og forsvar sammen med Bjørnsens fantastiske fart var med på å sikre seieren mot Danmark.

Det var høy temperatur i AccorHotels Aréna i Paris lørdag kveld. Norge gjorde andreomgangen til sin, og rykket ifra danskene. Tre minutter før slutt hadde Norge skaffet seg en tremålsledelse. Rett før slutt scoret Danmark og stillinga endte på 25-27.

Landslagstrener Christian Berge er fornøyd med gutta.

- Det er mye som er bedre i dag. Forsvarsmessig er målvaktene veldig bra, og vi kommer til mange bra sjanser framover. Jeg visste vi kom til å få en stigning i løpet av helga, men det er også viktig å huske på at det bare er en treningskamp. Men vi har grei kontroll på kampen, det er alltid godt med seier, sier Berge til TV 2.

Rykket ifra

Kampens store angrep kom rett før pause. Norge snudde stillingen fra 11-10, til 11-12 på ett minutt. Det hele startet med en flyger fra Sagosen, 22-åringens sjette mål for kvelden. Rett etter den fabelaktige scoringen, scoret Norge enda ett mål, igjen fra Sagosen.

Hos de regjerende OL-mesterne var Hans Lindberg sentral i det danske laget. Både Bergerud og Christensen fikk bryne seg på de fem straffeskudda til dansken, som ingen av de klarte å stoppe.

Danmark tok føringen i starten av kampen, men andreomgangen var norsk. Norge tok danskene på fart. Bjørnsen løpte ifra ved flere anledninger. De norske gutta var uovervinnelige i kontringsspillet.

O`Sullivan traff på tre av fem målsjanser, en vesentlig forbedring fra torsdagens kamp mot Frankrike, der han satt en av sju.

Både Bergerud og Christensen viste gode tendenser i mål. Bergerud var god i første, og Christensen var ikke noe verre i andre. Det lover godt mot EM.

Bergerud trekker fram forsvarsspillet til gutta.

- Vi står veldig bra bakover i første omgang. Det er bare noen ganger danskene kommer tett på og får skyte litt upressa. Christensen får flere frie avslutninger mot seg i andre omgang, sier Bergerud til TV 2.

Christensen syns gutta var bedre i dag enn mot Frankrike torsdag.

- Det er mer aggressivitet og trøkk av gutta nå, det er jeg veldig fornøyd med, sier Christensen.

Jevn førsteomgang

De regjerende OL-mesterne gikk hardt ut mot Christan Berges gutter fra start. Likevel tok det ikke lang tid før Norge hengte seg på, og danskene slet med tempoet til de norske gutta.

- Vi kan ikke ta dem på fysikk, men vi kan ta dem på fart, kommenterte Harald Bredeli.

Et prakteksemplar av den fantastiske farten til Norge var Danmarks kontring etter ti minutter spill. Kristian Bjørnsen løpte i full fart tilbake og snappet opp ballen fra danske Rasmus Lauge. Situasjonen endte med Sagosen som klinte ballen i vinkelen. Strålende gjort av Norge.

Første omgang bar preg av en jevn kamp mellom nabolanda i nord, men Norge kjempet hardt i forsvar og var effektive de siste minutta før pause. Kampens store spiller, Sander Sagosen, setter to på rappen og snur stillinga til 11-12 noen sekunder før pause.

Straffestatistikken i første omgang ble 5-1 til Danmark. Danske Lindberg satte fem av fem straffer. Sagosen satte Norges eneste straffe i første omgang.

På fjerde straffe imot går Christensen i mål, men heller ikke han klarer å stoppe Lindberg fra straffemerket.

Oppkjøring

Golden League kan defineres som oppkjøringsturneringen til EM, hvor Danmark, Norge, Frankrike og Egypt deltar. Norge spiller siste kamp mot Egypt søndag kl. 14.30, før EM i Kroatia starter 12. januar. Kampen mot Egypt kan ses på TV 2.