TILBAKE: Patrick Thoresen (t.h.) var tilbake i norsk landslagsdrakt og scoret på det avgjørende straffeslaget mot Frankrike i en kamp Norge sløste med sjansene.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TILBAKE: Patrick Thoresen (t.h.) var tilbake i norsk landslagsdrakt og scoret på det avgjørende straffeslaget mot Frankrike i en kamp Norge sløste med sjansene.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Norge straffet Frankrike til slutt

Sløste voldsomt med sjansene.

Patrick Thoresen og de norske ishockeygutta var ineffektive mot Frankrike torsdag. Det ble bare 1-1 i ordinær tid.

Norge vant så straffeslagkonkurransen med 2-1. Russland-proffen Thoresen scoret en perle der.

Han var tilbake i landslagsdrakt for første gang på lenge. Han spilte ikke VM i fjor. Da prioriterte han fri med familien etter en lang sesong i KHL.

— Det var veldig moro å være tilbake. Vi dominerte kampen, men var ikke gode nok i overtall, sa Thoresen til TV 2.

Norge vant skuddstatistikken soleklart (54-25) og spilte også mye i overtall, uten å lykkes før etter 44 minutter. Lars Erik Spets scoret etter keeperretur i spill fem mot fire.

Kort etter utlignet Frankrike og Damien Fleury etter slurv av Norge i midtsonen.

Utslått dommer Mot slutten av kampen kom den danske dommeren Jacob Grumsen i fokus. Han ble taklet av en intetanende franskmann og ble liggende på isen i to-tre minutter. Men Grumsen kom seg på beina igjen og fullførte kampen.

Turneringen er del av oppkjøringen mot VM i mai. Der havnet Norge i gruppe med Russland, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Latvia, Danmark og Italia.

Åpningskampen går i Stockholm mot svenskene 4. mai.

Dette er det videre kampprogrammet i turneringen på hjemmebane:

Fredag: Frankrike — Danmark, Norge — Latvia.

Lørdag: Latvia — Frankrike, Norge — Danmark.

(NTB)