Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge styrer OL i Nagano

De nordiske grenene i OL vil bli styrt av nordmenn. Både i langrenn, hopp og kombinert er det norske juryformenn. I tillegg har Ski-Norge et jurymedlem i alpint og dommere i freestyle og snowboard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Martinsen, Torbjørn Yggeseth og Harald Aarhus er juryformenn i henholdsvis langrenn, hopp og kombinert i OL. Ingard Botten er jurymedlem i alpint, Morten Skarpaas er dommer i freestyle og Anders Bergan dommer i snowboard.

Anerkjennelse

Per Nymoen, leder av nordisk avdeling i Norges Skiforbund, sier det er en anerkjennelse av Norge som skinasjon å bli tildelt tre av de største juryoppgavene i OL.

- Vi har jobbet bevisst for å styrke vår stilling i det idrettspolitiske miljøet, og har greid å markere oss så sterkt at mange mellomeuropeere synes det blir vel mye norsk. Det siste kan jeg godt skjønne, sier Per Nymoen.

Klimaet og værforholdene i Japan kan gjøre juryjobbene i OL ekstra vanskelige.

- Problemet i langrenn kan bli å få like forhold for alle. Sola står opp raskt, dermed kan det bli en fordel å starte tidlig. For å få mest mulig like forhold, starter de fleste langrennene klokka ni om morgenen lokal tid, sier Odd Martinsen.

Snø og kastevind

Hakuba, der både langrenn, hopp og kombinert skal avvikles, ligger i fjellene rett innenfor Japans vestkyst.

- Været kommer fra vest, og kan variere voldsomt. Det største problemet kan bli kraftige snøfall og kastevinder, sier Torbjørn Yggeseth.

Han er vant til at det blåser rundt ham, men frykter naturlig nok vinden i OL.

- Problemet er de stadige variasjonene. Vi tenker først og fremst på løpernes sikkerhet, og må til enhver tid vurdere om det er forsvarlig å sette utfor, sier Yggeseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!