Norge-supporterne bryter med NFF

Nekter å sette seg under landskamper.

Norsk Supporterallianse (NSA) bryter avtalen med Norges Fotballforbund. De vil fortsatt stå på landskampene.

NSA er en uavhengig interesseorganisasjon for norske supporterklubber, som teller drøye 40.000 medlemmer. Alliansen har lenge vært et bindeledd mellom supporterklubbene og NFF.

Til tross for sin uavhengighet har NSA i flere år nytt godt av en avtale med NFF, der den har fått en kvote med landskampbilletter som kunne selges til medlemsklubbene. Den avtalen sies nå opp, fordi NFF vil pålegge supporterne å se landskampene sittende.

- NSA oppfatter supporterkulturen som nært forbundet med ståplasser og mulighet til å stå på kamp. Verden rundt står syngende supportere. Også på landskamper, til tross for UEFAs og FIFAs regler. Slik har det også vært praktisert på Ullevaal, skriver NSAs talsmenn Henk Ekerhovd og Petter Markussen i en pressemelding.

- Før årets sesong ble NSA kalt inn til møte med NFF hvor vi ble fortalt at det ble forventet at supporterne skulle sitte, i alle fall noe av tiden under kamp. Etter en grundig evaluering i NSAs styre har vi kommet til at NSA som organisasjon ikke kan akseptere å sitte fordi troverdigheten i forhold som vedrører stående supportere vil bli svekket.

- NSA har derfor sett seg nødt til å bryte avtalen med NFF og vil ikke lenger tilby landskampbilletter.

NSA beklager avgjørelsen overfor sine medlemmer, men ber om forståelse.

(NTB)

VIL STÅ: Norsk supporterallianse ser det som så viktig å kunne stå og synge under Norges landskamper at de nå bryter avtalen med NFF. Arkivfoto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
VIL STÅ: Norsk supporterallianse ser det som så viktig å kunne stå og synge under Norges landskamper at de nå bryter avtalen med NFF. Arkivfoto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Norge-supporterne bryter med NFF