Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge surret vekk seieren mot Sør-Korea i sluttsekundene

Sullands ellevemåls-show var ikke nok.

SUPERKAMP: Linn Jørum Sulland scoret 11 mål og hadde flere lekre inn- og utspill. Det var imidlertid ikke nok for Norge. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX
SUPERKAMP: Linn Jørum Sulland scoret 11 mål og hadde flere lekre inn- og utspill. Det var imidlertid ikke nok for Norge. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

LONDON (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 27-27 (13-15)

Elleve scoringer fra en strålende Linn Jørum Sulland var ikke nok til seier for Norge mot Sør-Korea i dag.

Keeperne leverte ikke på samme nivå som Kari Aalvik Grimsbø gjorde sist. Norge lå under til pause, snudde til ledelse midt i andre omgang, men rotet den vekk i sluttminuttene.

Og da Norge fikk en siste sjanse, forsvant den i kaos og rot i det norske angrepet at tiden rant ut.

- Jeg er ikke fornøyd med dette, for vi skulle dratt det i land. Ett poeng er bedre enn ingen, men vi spiller klønete i angrep mot slutten, sier Sulland til NRK.

For koreanerne var dette en herlig revansje. I den omdiskuterte semifinalen mellom disse to lagene i Beijing-OL vant 29-28, etter en scoring idet sluttsignalet gikk. Ifølge koreanerne etter sluttsignalet.

Katrine tilbake Katrine Lunde Haraldsen var tilbake i målet fra start på tross av Kari Aalvik Grimsbøs kjempekamp mot Sverige for to dager siden.

TILBAKE: Katrine Lunde Haraldsen var tilbake mellom stengene, men hadde ingen god dag nå heller. Etter pause voktet Kari Aalvik Grimsbø buret. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX
TILBAKE: Katrine Lunde Haraldsen var tilbake mellom stengene, men hadde ingen god dag nå heller. Etter pause voktet Kari Aalvik Grimsbø buret. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Det var neppe noe å si på Katrines ønske om å vise seg fram, men hun nådde aldri det nivået hun holder på sitt beste, og endte med å redde seks av 20 skudd på mål før pause, ifølge den offisielle statistikken.

Framover på banen fortsatte Norge å slite med uttellingen på sjansene, slik de har gjort i perioder i begge de to foregående kampene. Men Linn Jørum Sulland fikk skikkelig fart på skuddarmen, og satte to straffer i tillegg til fem spillemål i første omgang.

Koreanerne var likevel det beste laget, og ledet med to mål til pause.

I andre omgang var Kari Aalvik Grimsbø tilbake mellom stengene.

Snudde til ledelse Linn Jørum Sulland fortsatte å score, det samme gjorde bursdagsbarnet Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Og midtveis i andre omgang satte også Heidi Løke, som gikk målløs av banen mot Sverige et par kjappe mål.

Norge hadde snudd to mål under ved pause til tre måls ledelse på et kvarter.

I sluttminuttene jevnet det seg ut, og da Thorir Hergeirsson tok timeout med ett minutt og seks sekunder igjen på kampuret, ledet Norge 27-26.

OPPGITT: Heidi Løke var oppgitt etter at Norge rotet bort en tremålsledelse mot Sør-Korea. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
OPPGITT: Heidi Løke var oppgitt etter at Norge rotet bort en tremålsledelse mot Sør-Korea. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

Norge angrep først, men Marit Malm Frafjords forsøk på lobb ble reddet, og koreanerne kontret og scoret.

Norge fikk en siste angrepssjanse, men klarte ikke å komme til avslutning. Gøril Snorroeggen fikk et siste forsøk på direkte nimeter, men det gikk rett i muren.

- Dette er ikke noe gøy. Vi leder med tre, men så roter vi det bort. Vi må skjerpe oss, sier Heidi Løke til NRK.

Dermed står Norge med tre poeng på tre kamper, mens Sør-Korea topper gruppa med fem poeng. Fire av seks lag går videre til kvartfinalene, og Norge har fortsatt skjebnen i egne hender.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media