Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Norge suste til seier etter Kroatia-kollaps: - De er ydmyket

Målfest i EM.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer
  • Kroatia - Norge 16-34 (9-15)

HELSINGBORG / OSLO(Dagbladet): Norge åpnet litt svakt, men kjørte deretter over Kroatia i håndball-EM.

Kroatia hang med det første kvarteret, men så kom kollapsen og laget scoret bare ett mål den siste halvdelen av omgangen. I 2. omgang var kampen i teorien avgjort.

Flere norske spillere viste seg fram: Marit Malm Frafjord var god begge veier og scoret seks mål. Camilla Herrem, som spilte sin landskamp nummer 200, briljerte på venstrekanten hver gang hun fikk sjansen. Nora Mørk viste skuddferdigheter i verdensklasse og Amanda Kurtovic spilte godt på høyresida.

Norge står nå med fire poeng og to seiere i EM. Den siste kampen går mot Russland fredag. Romania og Russland har begge to poeng.

Russland tapte overraskende med fem mål mot Romania tidligere i kveld.

- De er ydmyket, utbrøt Viasats Daniel Høglund.

- Vi er ikke blitt mindre favoritter etter denne prestasjonen. Vi spiller ut Kroatia etter alle kunstens regler, fulgte ekspert Geir Oustorp opp.

Treg start

Norge fikk ingen god start på kampen og sleit med å stoppe storskytter Andrea Penezic som satte inn tre raske i starten. Kroatia ledet 5-3 etter seks minutter.

Det lugget litt for de norske jentene innledningsvis og Thorir Hergeirsson tok grep. Penezic fikk frimerke fra rundt 8 spilte minutter og det norske forsvarsspillet bedret seg umiddelbart.

Amanda Kurtovic satte inn 6-5-redusering for Veronica Kristiansen fikset 6-6 minuttet seinere. Da var det spilt i 11 minutter.

Kurtovic var heit i starten av kampen og scoret tre av Norges åtte første mål.

Kroatisk kollaps

Fra 8-8 kom en god norsk periode. Først klinket Nora Mørk inn 8-10 med et underarmsskudd i krysset, før Camilla Herrem snappet ballen og kontret inn 8-11 på vakkert vis.

Plutselig dreide alt seg om de norske spillerne og Kroatias Penezic ble fullstendig tatt ut av kampen. På det siste kvarteret scoret Kroatia bare ett (!) mål.

Norge ledet med seks til pause - stillingen var 9-15. Nora Mørk var toppscorer til pause med fire mål, alle scoret det siste kvarteret av 1. omgang.

I 2. omgang var det aldri noen tvil om hvem som ville vinne og spørsmålet var heller hvor stor den norske seieren ble.

Emilie Hegh Arntzen kom inn og viste seg fram med flere scoringer. Det norske spillet fløt fantastisk og Kroatia ble løpt i senk.

Marit Malm Frafjord sto fram som Norges beste spiller, sammen med Camilla Herrem og SIlje Solberg. Alle leverte en kamp i verdensklasse.

- Det var veldig deilig. Det var småjevnt fra start, men vi greier å komme oss opp i forsvar. De så slitne ut. Jeg hadde ikke forventet dette resultatet i det hele tatt. Vi ble bedre i forsvar, ble tøffere og fikk kjørt dem skikkelig, sa Malm Frafjord om oppgjøret til TV3.

Også sjefen sjøl var fornøyd med kampen:

- Vi skal være veldig fornøyd med det som presterer. Ikke minst at vi har så mange som er med og bidrar. Vi får til mye av det vi jobber med. Resultatet blir sannsynligvis strøket, men vi må ta med prestasjonen, sier Heigeirsson til TV3.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media