Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge suverent best i langrenn

Gliser bredt over starten på OL-sesongen.

EN NORSK SEIER: Marit Bjørgen med den gule ledertrøya etter at hun vant kvinnenes 10km under World Cup åpningen i langrenn på Beitostølen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
EN NORSK SEIER: Marit Bjørgen med den gule ledertrøya etter at hun vant kvinnenes 10km under World Cup åpningen i langrenn på Beitostølen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

|||Sportssjef Åge Skinstad gliser bredt og legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med langrennsåpningen i den viktige OL-sesongen.


Norge troner på toppen i nasjonscupen med 2198 poeng. Det er klart foran Russland som har 1446 poeng til nå. Svenskene med 1222 poeng ligger på tredjeplassen. Det betyr at Norge er suverent best i verden i langrenn i øyeblikket.

Før verdenscupen flytter seg til Davos kommende helg er det arrangert 12 renn, og bare i to av dem har norske løpere ikke vært på seierspallen.

- Vi har vunnet fem renn og vært på pallen i alle renn, unntatt to sprintrenn for kvinner. Vi har ikke hatt noen målsetting om å være med helt framme i kvinnesprint ennå, men vi ser at satsingen på sprinten også blant jentene er i ferd med å bære frukter, sier Skinstad til skiforbundet. no.

Både Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla har vært i sprintfinaler for kvinner, så sportssjefen ser ikke bort fra at målsettingen snart blir oppjustert også på dette området.

En av hovedmålsettingene for langrennsfolk i år er å være beste nasjon totalt sett i verdenscupen, men den andre målsettingen er ikke mindre ambisiøs: Å være beste langrennsnasjon under OL i Vancouver. Åge Skinstad mener man er i rute til å klare begge deler.

(NTB)


Oslo, 20080308. Kollen-helga. De norske gutta skuffet stort på femmila i Holmenkollen. Åge Skinstad.

Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
Oslo, 20080308. Kollen-helga. De norske gutta skuffet stort på femmila i Holmenkollen. Åge Skinstad. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media