FINALETAP: Thomas Ulsrud og resten av gutta klarte aldri å reise seg etter kalddusjen. Foto: REUTERS/Mark Blinch/NTB Scanpix
FINALETAP: Thomas Ulsrud og resten av gutta klarte aldri å reise seg etter kalddusjen. Foto: REUTERS/Mark Blinch/NTB ScanpixVis mer

Norge sviktet i VM-finalen etter marerittstart

Utklasset av Sverige.

Sverige - Norge 9-5 (3-0), (0-1), (0-2), (0-0), (3-0), (0-1), (3-0), (0-1), (0-0)

(Dagbladet): Det var duket for en reprise av VM-finalen i fjor mellom Norge og Sverige. Og tittelforsvarer Norge ønsket seg nok en drømmereprise i kveld.

I så fall ville Norge blitt det andre landet i historien etter Canada til å vinne to VM på rad.

Men Sverige ville det annerledes. Etter en pangstart så de seg ikke tilbake, og var til slutt overlegne.

- Vi har hatt en god uke. Vi har kost oss. Folket har vært snille. Det gikk ikke helt denne gangen, sier Ulsrud via TV 2.

Marerittstart Det startet på verst tenkelig vis for Norge. For med den siste steinen var det meningen at Thomas Ulsrud skulle legge press på Sverige. I stedet ble det en katastrofal åpning med tre poeng til de gulblå.

- Det er ikke krise, men det er ikke langt unna. Vi kunne ikke fått en verre åpning, uttalte TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Det kom også noen saftige gloser fra Ulsrud etter marerittstarten.

Slo tilbake I det andre settet slo Ulsrud tilbake da han fikset ett poeng til Norge på den siste steinen. Under et sterkt press leverte han en fin stein, noe som oppildnet de norske gutta.

I tredje sett gjorde den svenske skipen Niklas Edin en stor feil, og plutselig sto det 3-3 på måltavla.

Men da Norge gjentok resultatet fra det første settet i det femte, så VM-finalen ut til å være over. Og det gikk fra vondt til verre for Ulsrud og co. i det sjette da sifrene ble akkurat det samme - 3-0 favør Sverige.

- Dette slaget er sannsynligvis tapt, sa Jørgen Klem fra kommentator-bua.

Humor i avslutningen Og det visste nok de norske gutta også innerst inne. Det ble sementert da Ulsrud begynte å snakke med de øvrige om å legge en «trickshot» mot slutten av kampen.

 TRIKSSKUDD:  Da Ulsrud og co. skjønte slaget var tapt, vartet Norges skip opp med denne noe uvanlige varianten. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
TRIKSSKUDD: Da Ulsrud og co. skjønte slaget var tapt, vartet Norges skip opp med denne noe uvanlige varianten. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Norge lå under med fire poeng etter den 8. runden, valgte laget å spille videre. Den 9. runden ble imidlertid den siste i dette VM.

Og det meldte triksskuddet? Det kom. Ulsrud vendte den siste steinen i kampen på høykant, og rullet den mot midten, til svenskenes og publikums fornøyelse.

- Dette er fantastisk av de norske gutta. Det er herlig humor, sier Jørgen Klem.

- Det var et trickshot, hvis du noen gang skal bruke det er dette muligheten, sier Ulsrud via TV 2 etter kampen.

Han mente isen hadde noe av skylden for tapet.

- Isen var litt annerledes i dag. Litt softere. Vi klarte ikke å håndtere det. Slike ting skjer, sa Ulsrud.

Det norske laget: Thomas Ulsrud, Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård.

VM-GULL: Sveriges skip Niklas Edin trakk det lengste strået. Foto: REUTERS/Mark Blinch/NTB Scanpix
VM-GULL: Sveriges skip Niklas Edin trakk det lengste strået. Foto: REUTERS/Mark Blinch/NTB Scanpix Vis mer