Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge sviktet mot Danmark: - Kunne spilt til i morgen uten å score

Danskene vant 3-0 i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Danmark - Norge 3-0

(Dagbladet): Norge hadde ikke tapt en VM-kamp mot Danmark siden 2002 før de norske hockeygutta gikk på en smell i fjorårets VM og tapte 1-4 mot danskene i fjorårets VM.

Roy Johansens menn jaktet revansje i dagens naboduell i Moskva. Oppgjøret ble omtalt som en skjebnekamp, men de norske hockeygutta skuffet mot Danmark.

Danske stilte med deres tre NHL-profiler Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen sammen i førsterekka, men det var ikke de eller Norges NHL-stjerne, Mats Zuccarello, som stjal showet.

Tre scoringer av Jensen, fordelt på Nicklas og Jesper, sørget for at Danmark banket Norge 3-0 i lagenes åpningskamp i VM.

- Vi slipper inn to enkle mål og klarer ikke å utnytte mulighetene våre. Vi spiller bra, men avslutningene er ikke gode nok. Det er det som teller i hockey, sier landslagssjef Johansen til MAX.

Norge spilte totalt over et kvarter i overtall uten å score. Det er sjelden vare.

- Det er frustrerende at vi er så nære og ikke klarer å få den pucken inn, forteller 56-åringen.

Jensen senket Norge I den første perioden styrte Norge kampen og vant skuddstatistikken 15-6. Blant annet hadde Ole-Kristian Tollefsen en suser i tverrliggeren, men nesten var gjennomgangsmelodien i den gode norske perioden.
 
I stedet var det danskene som kunne juble i begynnelsen av andre periode. Nicklas Jensen viste ro, balanse og teknikk da han fintet ut keeper og satte inn 1-0 til Danmark to minutter ut i andre periode.

13 minutter senere doblet danskene ledelsen. Nok en gang var det en Jensen som gjorde det. Jesper B. Jensen var helt umarkert da han satte pucken helt opp i krysset bak en sjanseløs Lars Haugen. I den andre perioden hvor Danmark scoret to ganger, vant de skuddstatistikken 15-10.

Sjansesløseri Dermed måtte Roy Johansen heve seg betraktelig om Norge skulle slå tilbake. De norske hockeygutta åpnet friskt i tredje periode, og Anders Bastiansen holdt på å styre pucken inn etter bare to minutter.

NHL-stjerna Mats Zuccarello hadde en godt forsøk fra spiss vinkel, men Norge slet stort med å omsette sjansene. Heller ikke Andreas Martinsen fikk pucken i mål på en stor dobbeltsjanse sju minutter før slutt.

- Sånn det ser ut nå, kan vi spille til i morgen uten å score, sa MAX-kommentator Asbjørn Myhre.

Da Norge satset alt i sluttminuttene, kontret i stedet Jensen inn 3-0 i det tomme buret. Det ble også sluttresultatet.

- Det positive er at vi i hvert fall skaper sjanser, sa MAX' ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen etter kampslutt.

Norges neste kamp er mot Sveits i morgen.

BANK: Ken André Olim og Norge fikk bank av Jesper Jensen og Danmark. Foto:  EPA/MAXIM SHIPENKOV
BANK: Ken André Olim og Norge fikk bank av Jesper Jensen og Danmark. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV Vis mer
Hele Norges coronakart