Norge sviktet mot Danmark: - Kunne spilt til i morgen uten å score

Danskene vant 3-0 i Moskva.

• Danmark - Norge 3-0

(Dagbladet): Norge hadde ikke tapt en VM-kamp mot Danmark siden 2002 før de norske hockeygutta gikk på en smell i fjorårets VM og tapte 1-4 mot danskene i fjorårets VM.

Roy Johansens menn jaktet revansje i dagens naboduell i Moskva. Oppgjøret ble omtalt som en skjebnekamp, men de norske hockeygutta skuffet mot Danmark.

Danske stilte med deres tre NHL-profiler Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen sammen i førsterekka, men det var ikke de eller Norges NHL-stjerne, Mats Zuccarello, som stjal showet.

Tre scoringer av Jensen, fordelt på Nicklas og Jesper, sørget for at Danmark banket Norge 3-0 i lagenes åpningskamp i VM.

- Vi slipper inn to enkle mål og klarer ikke å utnytte mulighetene våre. Vi spiller bra, men avslutningene er ikke gode nok. Det er det som teller i hockey, sier landslagssjef Johansen til MAX.

Norge spilte totalt over et kvarter i overtall uten å score. Det er sjelden vare.

- Det er frustrerende at vi er så nære og ikke klarer å få den pucken inn, forteller 56-åringen.

Jensen senket Norge I den første perioden styrte Norge kampen og vant skuddstatistikken 15-6. Blant annet hadde Ole-Kristian Tollefsen en suser i tverrliggeren, men nesten var gjennomgangsmelodien i den gode norske perioden.
 
I stedet var det danskene som kunne juble i begynnelsen av andre periode. Nicklas Jensen viste ro, balanse og teknikk da han fintet ut keeper og satte inn 1-0 til Danmark to minutter ut i andre periode.

Artikkelen fortsetter under annonsen

13 minutter senere doblet danskene ledelsen. Nok en gang var det en Jensen som gjorde det. Jesper B. Jensen var helt umarkert da han satte pucken helt opp i krysset bak en sjanseløs Lars Haugen. I den andre perioden hvor Danmark scoret to ganger, vant de skuddstatistikken 15-10.

Sjansesløseri Dermed måtte Roy Johansen heve seg betraktelig om Norge skulle slå tilbake. De norske hockeygutta åpnet friskt i tredje periode, og Anders Bastiansen holdt på å styre pucken inn etter bare to minutter.

NHL-stjerna Mats Zuccarello hadde en godt forsøk fra spiss vinkel, men Norge slet stort med å omsette sjansene. Heller ikke Andreas Martinsen fikk pucken i mål på en stor dobbeltsjanse sju minutter før slutt.

- Sånn det ser ut nå, kan vi spille til i morgen uten å score, sa MAX-kommentator Asbjørn Myhre.

Da Norge satset alt i sluttminuttene, kontret i stedet Jensen inn 3-0 i det tomme buret. Det ble også sluttresultatet.

- Det positive er at vi i hvert fall skaper sjanser, sa MAX' ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen etter kampslutt.

Norges neste kamp er mot Sveits i morgen.

BANK: Ken André Olim og Norge fikk bank av Jesper Jensen og Danmark. Foto:  EPA/MAXIM SHIPENKOV
BANK: Ken André Olim og Norge fikk bank av Jesper Jensen og Danmark. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV Vis mer