Norge takket nei til Brasil

Brasil ønsket å spille landskamp mot Norge, men Norges Fotballforbund (NFF) takket høflig nei.

Problemet var nemlig at Brasil ønsket å spille kampen 7. mars, dagen etter Norges ligalandskamp mot Danmark.

- Det stemmer at Brasil ønsket å møte oss. De kontaktet oss for en ukes tid siden, men vi takket nei, sier Svein Rustad i NFF.

7. mars er ingen offisiell landskampdato. Det betyr at Norge ikke stiller med utenlandsproffene i kampen mot Danmark.

- Datoen passet oss ikke, da den er midt i en hektisk periode for utenlandsproffene, sier Rustad, og legger ikke skjul på at det var med blandede følelser NFF takket nei til Brasil.

En avgjørelse om landskamp 27. mars er ennå ikke tatt. NFF venter fortsatt på avklaring omkring den planlagte kampen mot Argentina på Ullevaal, og vil ikke takke ja til tilbud om bortekamp mot Tunisia før det er definitivt at argentinerne ikke stiller opp den dagen.

Brasil har satt seg selv i litt av en klemme. Ingen ønsker å møte Luiz Felipe Scolaris mannskap 7. mars, og nå står landet i fare for å miste viktig oppkjøring til fotball-VM. Både Colombia og Chile har sagt nei til å møte Brasil.

Brasil benyttet seg ikke av landskampdatoen 13. februar. Brasiliansk presse er frustrert, og avisa O Estado i S?ao Paulo har publisert en liste over navn og telefonnummer til personer i andre nasjonale fotballforbund som kan være interessert. Denne lista inkluderer El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaica, Panama, Den dominikanske republikk og San Marino.

(NTB)