KLAR FOR KAMP: Thomas Ulsrud, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae er klar for Ol.finalen i kveld og spiller både med optimale bukser og optimale steiner. Foto: AFP
KLAR FOR KAMP: Thomas Ulsrud, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae er klar for Ol.finalen i kveld og spiller både med optimale bukser og optimale steiner. Foto: AFPVis mer

Norge taper aldri med disse lykke-buksene

Curling-klanen er klar for gullkamp.

||| (Dagbladet): • Følg og diskuter curlingfinalen direkte her kl. 00.00!

Ved midnatt norsk tid står skip Thomas Ulsrud og resten av curlinggutta ansikt til ansikt mot Canada-skip  Kevin Martin i kampen om olympisk gull.

I buksene de aldri har tapt med.

RETT BUKSER: Curlingbror Eivind Vad Petersson poserer i rett type bukser. Denne typen har curlinggutta aldri tapt i. Foto: Eivind Vad Petersson. Vis mer

- Gutta har bestemt seg for å bruke de grå og rød buksene i stedet for de blå og rød. De har aldri tapt i de buksene, sier Eivind Petersson, bror til curlinglandslagets Håvard vad Petersson, til Dagbladet.

Eivind ankom Vancouver i går for å overvære finalen sammen med flere andre fra curlingguttas nærmeste familie.

Viktig steinvalg
Men det er ikke bare buksene som borger for en stor norsk kveld. Også steinvalget har gått i norsk favør.

- De har fått velge de gule steinene og det er de fornøyd med, sier Petersson.

FEIL BUKSER: Torger Nergård (t.h.), Christoffer Svae (t.v) og Håvard Vad Petersson i aksjon mot Kina og i buksene som gutta tar tapt med. Foto: Scanpix Vis mer

- Hva er det som konkret skiller de gule fra de rød steinene?

- Det er i utgangspunktet at de curler mer enn de røde. Samtidig er de mer vant til disse enn de rød steinene og det betyr mye når det står om centimeter og millimeter, sier Petersson -  som kan melde om en avslappet stemning blant gutta før kveldens kamp:

- Det var litt spesiell stemning i deltagerlandsbyen for den er i ferd med å tømmes, men de er veldig laid-back og fokuserer bare på kampen i kveld.

- Får ikke fred i disse buksene
Ved siden av store idrettsprestasjoner har også guttas klovnebukser gitt det norske landslaget enorm oppmerksomhet under lekene i Canada.

STERKT OL: Skip Thomas Ulsrud strekker armene i været i triumf etter å ha slått ut Sveits i semifinalen. Foto: REUTERS Vis mer

Kulturminister Anniken Huitfeldt har allerede brukt de, Kong Harald har fått seg et par og Facebook-gruppa til ære for buksene teller over en halv million.

- Vi skal ut i byen nå og har buksene på, de er veldig behagelig å ha på. De sier at man får ikke gå i fred med disse buksene her, ler Petersson.

Selv om både buksene og steinvalg lover godt er det imidlertid en formidabel motstander på hjemmebane som venter i kveldens finale.

- De har møtt Kevin Martins Canada ti ganger og bare vunnet en gang, så vi er helt klart underdogs. I kveld handler det først og fremst om å unngå feil, sier Petersson, som sier det uansett blir fest i kveld:

OL-MOTE: Kulturminister Anniken Huitfeldt hilser på Torger Nergaard (f.v.) og Christoffer Svae etter semifinalen i curling mot Sveits torsdag. Huitfeldt har ikke på seg lykke-buksene, men det gikk allikevel bra denne gangen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Vi skal lage leven i hallen og feire uansett om det blir sølv eller gull i kveld, sier Petersson.