PÅ VEI UT AV VM: Etter 0-5-tapet mot Latvia og Aleksandrs Jerfejevs (t.v.) ser det stygt ut for Norge og Patrick Thoresen med tanke på avansement til kvartfinalen i ishockey-VM i Tyskland. Foto: Ronald Wittek, EPA/Scanpix
PÅ VEI UT AV VM: Etter 0-5-tapet mot Latvia og Aleksandrs Jerfejevs (t.v.) ser det stygt ut for Norge og Patrick Thoresen med tanke på avansement til kvartfinalen i ishockey-VM i Tyskland. Foto: Ronald Wittek, EPA/ScanpixVis mer

Norge tapte 0-5 mot Latvia

Kvartfinalehåpet er syltynt.

|||

En kvartfinaleplass i ishockey-VM synes langt unna for Norge etter at laget tapte 0-5 for Latvia i mellomspillet i dag.

Håpet ligger i norsk seier over Sveits 17. mai, samtidig som Tsjekkia ikke slår Latvia samme dag, og at Canada slår Tsjekkia i sin siste kamp tirsdag.

Sveitserne er ubeseiret så langt i VM og har slått både Latvia, Canada og Tsjekkia så langt. Norge tapte to treningskamper for Sveits i forkant av VM.

Norge var det førende laget i åpningsperioden. Det virket som om selvtilliten var tilbake i laget etter stygge 1-12 for Canada fredag.

Latvierne var imidlertid farlige da de fikk anledning til å kontre. Pål Grotnes var tilbake i det norske målet, og han ga forsvarsspillerne den nødvendige roen ved å redde det som kom.

I midtperioden var det stort sett samme kampbilde. Nordmennene hadde pucken mye, mens latvierne satset på kontringer.

I siste periode tok Latvia ledelsen ved Lauris Darzins. Norge kunne tatt seg en inn i en kampen igjen i et overtallsspill fem mot tre, men lyktes ikke med å få etablert det helt store trykket inne i latviernes sone.

Symptomatisk for kampen var det at Latvia gikk opp til 2-0 da de fikk spille i overtall. 3-0 kom i et nytt latvisk overtallsspill. 4-0 kom da nordmennene hadde tatt ut keeper, og den siste spikeren i kista måtte Grotnes tåle da to latviere kom alene med ham.

I motsetning til gruppspillskampen virket de norske spillerne slitne, og den helt store gløden var borte. Da kommer ofte også feilene som avgjør slike jevne kamper.

(NTB)