Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte «brytekamp»

- Ballen gikk ikke helt vår vei.

(Dagbladet.no:) Norge klarte ikke å holde hodet klart og tapte 25-24.  Kampen ble jevnere enn noen hadde håpet. Serbia-Montenegro vant kampen etter flere tøffe tak. Kristian Kjelling storspilte til tider og ble toppscorer med elleve nettkjenninger.

- Ballen går ikke helt vår vei i dag. Guttene står på noe helt utrolig, men får ikke noe ekstra betalt for det, sier Gunnar Pettersen til TV2 etter kampslutt.

Norge ledet i store deler av kampen, men måtte se seg slått av et tent serbisk lag. Etter at Serbia overtok ledelsen på 21-20, klarte ikke Norge å hente seg inn igjen.

Norge avsluttet kampen med en ekstra utespiller, men da Frode Hagen bare fikk et frikast i sluttsekundene var det flere som så tapet som en realitet. 

Keeper Steinar Ege viste igjen at han er en klassekeeper og leverte 18 redninger.


Andre gang

Dette er andre gang det norske laget må se seg slått av det serbiske laget. Forrige gang tapte Norge mot Jugoslavia i EM-kvalifiseringen i 2002.

Serberne gjorde alt for å opprettholde sitt rykte som håndballverdenens råtasser: Seks utvisninger og et direkte rødt kort bare i 1. omgang. Etter ett minutt fikk Frank Løke den første serbiske albuen i nesa mens Glenn Solberg fikk flere trykker på kort tid.

Det blir nå litt vanskeligere for herrene å gå videre, med de to gjenstående kampene mot Egypt (lørdag) og Tyskland (torsdag). Norge må vinne begge de gjenværende kampene for å sikre videre avansement.

Tidligere i turneringen har Norge vunnet sine to kamper mot Brasil og Qatar, mens Serbia-Montenegro har en seier og et tap, mot henholdsvis Qatar og Egypt.

image: Norge tapte «brytekamp»
Det hjalp ikke at Kristian Kjelling storspilte. Kjelling ble dagens toppscorer med elleve mål.