Norge tapte dramatisk lagsprint

Fred Børre Lundberg falt i oppløpet da Norge tapte for Finland i dagens verdenscup i kombinert lagsprint. Lundberg kjørte inn i finnen Hannu Manninen i siste sving og gikk på hodet i snøen.

- Jeg forsøkte å ta ham med en siste indresving, men farten var for stor og jeg hektet den ene skia inn i finnen. Med en ytresving ville jeg nok hatt større sjanse. Derfor var jeg ikke taktisk helt på høyden, sa Fred Børre Lundberg.

Norge, som besto av Lundberg og Bjarte Engen Vik, ledet med 28 sekunder etter det kombinerte hopprennet tirsdag ettermiddag. Men det holdt ikke mot finnene Manninen og Samppa Lajunen, som også tidligere har vist styrke i langrennssprint.

- Det var ikke bra å tape så mye i langrenn. Beholdningen denne gang var god hopping første del av konkurransen. Det var hyggelig, kommenterte kombinertsjef Jan Erik Aalbu.

Med 2. plass i kveld vant Engen Vik heller ikke det prestisjefylte Tyskland-skjoldet i kombinert. Det og 70 000 kroner gikk i stedet til Lajunen for innsatsen i Oberwiensenthal, Schonach og Reit im Winkl.

- Denne formen for langrenn har jeg aldri mestret skikkelig, sa Engen Vik etter en konkurranse hvor løperne hver går sju runder a 1,1 kilometer. Det gjør de annenhver gang.

- Det blir hektiske intervaller. Muligheten til å stivne er lett. Jeg slet i hvert fall med det, sa Bjarte Engen Vik.

Finland fikk kontakt med Norge etter 10 runder. Lagene holdt følge til innspurten.

(NTB)