STORSPILLER: Ole Erevik har til tider levert noen spektakulære redninger, og har vært viktig i Norges opphenting av den tyske ledelsen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STORSPILLER: Ole Erevik har til tider levert noen spektakulære redninger, og har vært viktig i Norges opphenting av den tyske ledelsen. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Norge tapte finaleplassen høydramatiske sluttsekunder

Vi fulgte dramaet live.

• Norge - Tyskland 33-34

KRAKOW/OSLO (Dagbladet): De norske håndballgutta har allerede prestert mer enn noen hadde forventet på forhånd. Nå er troa på finale høy, men først på Tyskland overvinnes i semifinale.

Tyskland er ranket som verdens beste lag, men har ikke levd opp til akkurat det så langt i mesterskapet - og derfor regnet som en «underdog» på linje med Norge.

Men Tyskland var best og sikret finaleplassen. Norge er ute av EM.

God Erevik Tyskland åpnet ballet med en straffescoring, før Norge også skaffet straffe i andre enden. Magnus Jøndal satte den sikkert og sørget for at lagene åpnet likt.

ENGASJERT PÅ SIDELINJA: Sander Sagosen og trener Christian Berge.
ENGASJERT PÅ SIDELINJA: Sander Sagosen og trener Christian Berge. Vis mer

Etter at Tyskland feilet i angrep og keeper Ole Erevik plukket et par baller, skaffet Norge seg et lite overtak innledningsvis. I tillegg har Sander Sagosen og Espen Lie Hansen blant annet tegnet seg på scoringslista for Norge. De er viktige å få i gang.

Så pådro imidlertid Norge seg to utvisninger samtidig, og da benyttet Tyskland den tiden til å skaffe seg et lite overtak.

På det meste var ledelsen på fire mål - men en strålende Erevik i Norge-målet kombinert med treffsikkerhet i angrep, gjorde at Norge klarte å spise inn den ledelsen og gå til pause bare ett mål bak.

- Står stille Andre omgang ble uhyre jevn, og etterhvert ville hver eneste redning og hver eneste scoring være viktig.

På stillingen 26-26 med fem minutter igjen var dette mer tydelig enn noengang:

ÅPNET BALLET: Magnus Jøndal med sin straffescoring. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ÅPNET BALLET: Magnus Jøndal med sin straffescoring. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Vårt lille land står stille, hevdet TV 3-kommentator Daniel Høglund.

Men begge lag kjempet til det siste, og dermed var det klart for ekstraomganger.

En neglbiter.

- Hvor har du hjertestarteren? spurte ekspertkommentator Kristian Kjelling foran andre ekstraomgang på stillingen 30-31.

STRAFFESCORING: Tyskland og Norge åpnet begge med å score på straffer.
STRAFFESCORING: Tyskland og Norge åpnet begge med å score på straffer. Vis mer

Og nettopp i sluttsekundene i siste ekstraomgang satte Tyskland scoringen som ble altavgjørende. Tyskland til finale. Norge slått ut. Bronsefinale søndag.