Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot Frankrike i EM-generalprøve

Norge tapte i EM-oppkjøringen - slet uten sin største stjerne

Norge spiller i helga Golden League som en oppkjøring til EM-starten neste uke. Torsdag ble det en tøff kveld for de norske gutta.

SLET: Bjarte Myhol og Harald Reinkind klarte ikke å få has på de franske kjempene. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
SLET: Bjarte Myhol og Harald Reinkind klarte ikke å få has på de franske kjempene. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike - Norge 32-27 (15-10)

(Dagbladet): De norske håndballgutta er i gang med EM-generalprøven. Før de drar til Kroatia og årets viktigste mesterskap, spiller de nemlig Golden League i Frankrike. Der møtte de torsdag tøff motstand i vertsnasjon Frankrike, laget de tapte VM-finalen for i fjor.

Norges kanskje aller største stjerne, Sander Sagosen, var ikke med i kamptroppen på grunn av sykdom. Og de norske gutta klarte ikke å revansjere finaletapet.

- Vi er på rett spor, men det mangler mye enda. Det er rotete, lite rytme og vi bommer på veldig mange sjanser. Vi spiller oss til noen gode sjanser. Dette går det an å gjøre bedre, sa landslagssjef Christian Berge til TV 2 etter kampen.

Frankrike går for øvrig inn i mesterskapet som storfavoritter.

Trå start

Norge slet med å få ballen i mål innledningsvis. Mens Frankrike gikk opp til både tre og fire-null, var det litt rufsete angrepsspill fra de norske håndballgutta. Kent Robin Tønnesen forsøkte seg først med et skudd, så et gjennombrudd.

Ingen av delene lykkes. Neste angrep ble fulgt opp med en feil, før Kristian Bjørnsen så bommet på straffe.

Først etter fem minutter kom Norges første mål, signert Espen Lie Hansen. 28-åringen tok ansvar, hoppet i været og limte ballen i mål.

Men det ble likevel en tøff kamp for de norske gutta. Gjennom de første 30 minuttene slet de med å holde følge, og til pause var luka opp til franskmennene på fem mål.

God keeper

Andre omgang startet med at franskmennene dro fra igjen. Men etter to raske fra Bjarte Myrhol, var de fire mål bak igjen.

Men marginene var ikke helt på Norges side. Eksempelvis hadde Christian O'Sullivan etter 40 minutter hele seks forsøk på mål, der alle seks enten hadde blitt reddet eller satt utenfor.

Keeper Gerrard sto en helt fantastisk kamp, og plukket mange baller fra de norske gutta. Resultatet ble dessverre bare verre.

Fem minutter før slutt røk også Lie Hansen på sin tredje to-minutter, og ble da utvist. Selv om det buttet mot, var Bjarte Myrhol god på streken. Han scoret åtte mål.

Det endte 32-27.

Lørdag og søndag møter Norge Danmark og Polen i Golden League-turneringen. Neste fredag EM-åpner Norge mot nettopp Frankrike.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!