Norge tapte igjen i Algarve

1-2 mot USA.

TRØSTEMÅL: Elise Thorsnes reduserer for Norge, men det ble tap 1-2 mot VM-sølvvinner USA. Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters/Scanpix
TRØSTEMÅL: Elise Thorsnes reduserer for Norge, men det ble tap 1-2 mot VM-sølvvinner USA. Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters/ScanpixVis mer

Eli Landsems utvalgte tapte sin annen kamp i Algarve Cup fredag. USA ble for sterke og vant 2-1.

Norge tapte med samme sifre mot VM-vinner Japan onsdag. I dag slo de amerikanske VM-finalistene de norske jentene i Portugal.

- Totalt sett var det fortjent at USA vant. De er en totalt annen motstander enn Japan, og har ekstreme fysiske forutsetninger. Samtidig ser vi at vi nærmer oss deres nivå, og vi hang bra med, forteller Eli Landsem til fotball.no.

Etter en målløs 1. omgang tok USA ledelsen sju minutter ut i andre omgang. Abby Wambach skjøt et skudd ned i lengste hjørne for Caroline Knutsen.

Amerikanerne gikk opp til 2-0 ved Sydney Leroux åtte minutter før slutt før Elise Thorsnes reduserte til 2-1 ved å dundre ballen i nettet etter en corner.

- Spillerne viste at de kan spille og holde godt i ballen. Vi kan fremdeles bli roligere i de avgjørende situasjonene foran mål, sier landslagstrener Landsem.

Mandag skal Norge ut Danmark. Fram mot den kampen skal slagplanen legges, og de norske spillerne skal få litt fri.

- Nå skal vi først gjøre oss ferdig med dagens kamp, før vi skal se Danmarks kamper på video. Vi begynner å få flere spillere å velge mellom her nede, ettersom Elise Thorsnes og Ingvild Stensland er tilbake. Også Ingrid Hjelmseth er straks klar, sier Landsem.

Danskene på sin side tapte 0-2 for Japan i sin kamp fredag. Dermed står det om å unngå sisteplassen i B-gruppen i mandagens kamp.

(NTB)