Solveig Gulbrandsen og Norge hadde USA og Carli Lloyd (t.v.) i kne da lagene møttes i gjørma i Algarve Cup, men det endte med et knepent 1-2 tap. REUTERS/Jose Manuel Ribeiro
Solveig Gulbrandsen og Norge hadde USA og Carli Lloyd (t.v.) i kne da lagene møttes i gjørma i Algarve Cup, men det endte med et knepent 1-2 tap. REUTERS/Jose Manuel RibeiroVis mer

Norge tapte knepent mot USA i Algarve-gjørma

- Ekstra surt fordi vi hadde dem i kne, sier Landsem.

|||- Surt. Vi var gode. Ekstra surt fordi vi hadde dem i kne, sa landslagssjef Eli Landsem etter at fotballjentene gikk på et knepent 1-2-tap for USA i Algarve Cup fredag.

I den første kampen av årets Algarve Cup endte det 2-2 mot Sverige, men landslagssjefen var mer fornøyd etter USA-kampen.

- Dette gir spillerne en god opplevelse. Vi var absolutt på talefot med verdens beste landslag, sa Landsem til NTB etter tapet for de regjerende olympiske mesterne.

Gjørmete- Hvorfor var tapet ekstra surt? Det er ikke uvant at Norge taper for USA?

- Fordi vi styrte spillet i store perioder av kampen. Banen var ekstremt våt og gjørmete, og deres første scoring kom etter at et tilbakespill stoppet i gjørma. Det andre kom to minutter på overtid. Derfor var dette ekstra surt, mente landslagstreneren.

Landsem hadde gjort store forandringer på laget som startet mot Sverige.

- Vi byttet mye fra sist og satte innpå lette spillere med løpskapasitet mens flere av de mest etablerte startet på benken. De som startet gjorde det meget bra, selv om de ble slitne etter hvert. Alt i alt er jeg meget fornøyd med prestasjonen.
100

- Hva er du mest fornøyd med?

- At vi gjennomfører planen 100 prosent slik vi la den opp, og at vi i perioder er bedre enn USA. Vi har ett år på oss til å komme oss opp på nivå med dem, sa Landsem og tenkte selvsagt på VM-sluttspillet i Tyskland sommeren 2011.

Begge USAs mål ble scoret av Abby Wambach, en av verdens absolutt beste kvinnelige fotballspillere.

Norges mål kom etter 63 minutters spill. Isabell Herlovsen nettet bare tre minutter etter at hun kom inn fra innbytterbenken.

(NTB)