1-0: Her får du høydepunktene. Se alle høydepunktene fra Aserbajdsjan - Norge og resten av kveldens kamper i VM-kveld på MAX klokka 22.45. Video: Max Vis mer

Aserbajdsjan - Norge 1-0:

Norge tapte mot Aserbajdsjan i nok en begredelig landslagskamp

Farvel til VM i Russland. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aserbajdsjan - Norge 1-0 (1-0)

BAKU/OSLO (Dagbladet): Det var eksamen for Per-Mathias Høgmos menn i Baku i kveld, men de norske herrene leverte dessverre til stryk.

- Vi har tapt for laget som ligger på 133. plass på Fifa-rankingen, et lag vi aldri har tapt mot eller sluppet inn mål mot. Det er en nitrist sportslig kveld for Norge, fastslo Karsten Skjelbred i Max-studioet etter kampen.

Med tapet mot Aserbajdsjan kan det se ut som om både VM-plassen i Russland i 2018 og Per-Mathias Høgmos landslagsprosjekt er like dødt som innsatsen på den løse gressmatta i kveld.

- Det er det tapet vi absolutt ikke kunne tåle, sa Max-kommentator Kenneth Fredheim langt inn i overtida.

Da hadde han sett det norske landslaget bomme i nok en kvalifiseringskamp under Per-Mathias Høgmo. Og det til verdensmesterskapet han hadde tatt mål av seg til å ta medalje i.

- Helt forjævlig. Hva skal jeg si, vi skaper nok sjanser til å vinne denne matchen. Det er ikke godt nok å tape mot Aserbajdsjan. Det er ingen andre enn vi spillerne som kan ta på oss dette her. Det er faen ikke bra nok, oppsummerte Haitam Aleesami etter kampen.

- Kan Høgmo leve med dette?, ville Susanne Wergeland vite.

- Hva skal jeg si? Jeg syns ikke vi kan ta denne her på Høgmo, det er vi som gjør en ræva jobb i dag.

Slaktet forsvarsspillet

- Dette er fryktelig, det er så fryktelig, det er så passivt, ropte Max-kommentator Kenneth Fredheim da Maksim Medvedev klinket ballen i mål etter 10.27 av VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan i Baku.

- Det var det vi definitivt ikke skulle ha, fulgte sidekommentator Tor Ole Skullerud opp.

I kampen verken landslaget eller Per-Mathias Høgmo har råd til å tape, sviktet forsvarsspillet kapitalt da Aserbajdsjan fikk sin første corner.

Adama Diomande forsøkte å klarere et frispark fra venstre, men ballen havnet i stedet i beina på Rahid Amirqulijev. Han spilte ut til Agabala Ramazanov som fant stopper Maksim Medvedev som fra 14 meter klinket ballen forbi Jarstein nede ved den venstre stolperota.

- Tilfeldigheter og jævlig bittert, sier Ole Selnæs etter kampen.

Noen sjanser før pause

Målet kom etter ti tamme åpningsminutter, der verken Aserbajdsjan eller Norge hadde skapt noe som helst. Kalddusjen fikk derimot Norges menn til å våkne umiddelbart.

På Norges første corner fant Pål André Helland Stefan Strandberg i feltet, headingen til Strandberg var god og på mål, men keeper Aghajev reddet greit.

Så kom Markus Henriksen til en god skuddmulighet minuttet senere, før kampens puls fant hvilenivået igjen.

Bare et par gule norske kort satte sitt preg på kampen før Helland slo en corner i tverrliggeren fem minutter før pause.

Det så ut til å vekke de norske gutta litt igjen, for bare to minutter senere fant Henriksen Haitam Aleesami på løp inne i boksen, men headingen fra tolv meter gikk rett på Aghajev.

De norske gutta trykket på til pause, men mål fikk de ikke. Max-kommentatorene etterlyste grep fra benken.

- Det er et faktum at vi ikke har snudd en eneste kamp under Per-Mathias Høgmo. Nå må det skje noe, sa Fredheim like før pause, men glemte i farta at Høgmo hadde snudd én landskamp tidligere.

Ingen fest

Det gjorde det ikke. Høgmo holdt på sine elleve utvalgte i pausen. Elleve mann som brukte åtte minutter på å skape den sjansen som kunne utliknet Aserbajdsjans ledelse.

Men da Adama Diomande fikk sjansen fra åtte meter reddet Aghajev igjen.

Da var det tid for grep fra benken. Med en halvtime igjen på kampuret byttet Høgmo inn Aleksander Sørloth for Joshua King. Litt senere kom Jo Inge Berget inn for Pål André Helland.

Det ble ikke noe bedre av det, bortsett fra at Markus Henriksen headet utenfor mål fra god posisjon tretti sekunder inn i overtida.

Tapet befester inntrykket av at Norge i øyeblikket er et bunnlag i Europa, og på tabellen ligger Norge nederst i gruppe C med null poeng og null scorede mål.

Foran oss ligger Nord-Irland og San Marino, som møtes til kamp klokka 20.45 i kveld.

- Jeg mener norsk fotball er ikke bedre. Det har jeg ment lenge, oppsummerte Kjetil Rekdal i Max-studioet etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer