Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot Danmark

Kostbare feil sørget for dansk jubel i Stavanger.

TAPTE Norge kunne juble for scoring tre ganger, men måtte likevel innse at Danmark var best i Stavanger.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TAPTE Norge kunne juble for scoring tre ganger, men måtte likevel innse at Danmark var best i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): Norge tapte i kveld 4-3 for et aggressivt dansk lag i Stavanger. Norge ledet 3-2 i den tredje perioden, men i stedet for å øke ledelsen, snudde Danmark kampen.

Jonas Holøs satte inn Norges første, mens Anders Bastiansen satte inn de to andre. Mye slurv i egen sone gjorde likevel at danskene kunne juble for seier etter 60 spilte minutter. 

Ville se forbedring Mandag samlet trener Roy Johansen de norske ishockeygutta i Oslo til nest siste samling før det braker løs i Sotsji-OL i februar. I kveld var Norge på plass i Stavanger, hvor de tok imot Danmark til det første av i alt to oppgjør mellom landene i DNB Arena denne helgen. 

Johansen uttalte før kampen at han ønsket å se tegn til forbedring på flere av elementene han hadde vektlagt på trening den siste uka. Det handlet først og fremst om at Norge skulle finne tilbake til det gode over- og undertallsspillet som har vært den viktigste suksessfaktoren de siste årene, med unntak av Sverige-VM i mai. I tillegg var fokuset rettet mot et disiplinert og nøyaktig spill i egen sone.

Det siste lyktes Norge dårlig med i kampens første periode. Et energisk dansk lag skapte problemer for kaptein Ole-Kristian Tollefsen og hans lagkamerater med å stå høyt og presse dem hardt. 

Upresise Det stilte krav til rask og presis puckbehandling - noe nordmenne ikke lyktes med innledningsvis. I stedet florerte pasningsfeilene, og det utnyttet danskene to ganger - begge ved Steffen Frank.

Det siste målet var en gedigen keepertabbe av Lars Volden, som i kveld hadde fått rollen som Norges burvokter. 

Tok grep Med drøye seks minutter igjen av første periode, hadde Johansen sett nok. Han tok timeout, og fikk gitt beskjed til spillerne om å heve kvaliteten. 

Spillerne responderte umiddelbart på trenerens klare tale, og da sluttsignalet lød for de første 20 minuttene, hadde Norge utlignet danskenes 2-0-ledelse.

Først banket backen Jonas Holøs pucken i mål fra blålinja etter å ha blitt satt opp av Mathis Olimb i spill fem mot fire. Så vartet Norges førsterekke opp med et nytt, strålende angrep. 

I hovedrollen nok en gang: Mathis Olimb. Mannen som er nummer fire på listen over spillere med flest målgivende i den svenske ligaen.  

Tre minutter før den første hvilen tok han imot rekkekamerat Mats Roselli Olsens pasning på nydelig vis, med skøyta, før han fant Anders Bastiansen på bakre stolpe, som fullførte mønsterangrepet ved å sette inn 2-2 via den danske keeperen. 

Tam midtperiode Etter den svært innholdsrike førsteperioden, var forventningne store også til den andre. Midtperioden forløp imidlertid uten verken mål eller de store høydepunktene.

Nærmest var danskene med et stangskudd, mens Tommy Kristiansen korrekt fikk annullert en scoring for å ha styrt den inn med hånda.

Tok ledelsen I den tredje og siste perioden fikk et halvfullt DNB Arena derimot se flere nye scoringer. Den første gikk til Norge, og igjen var det den norske førsterekka som sto bak målet.

Alexander Bastiansen så Bastiansen foran mål, og fant ham med en tunnellpasning. Sistnevnte tok vare på muligheten, og løftet pucken kontant opp i nettaket.

Med drøye 15 minutter igjen av kampen, var Norge i føringen for første gang. På det tidspunktet virket sjansene større for at Norge la på til 4-2, enn at danskene skulle utligne. Det var likevel det minst sannsynlige som skjedde.

Kostbare feil Danmarks kaptein, Morten Madsen, utnyttet en grov miss av Norge i egen sone. Norge måtte igjen måtte jakte en ny ledelse, men i stedet var det danskene som økte til 4-3 med 8:40 igjen av kampen. 

Det ble også sluttresultatet, for Norge klarte aldri å matche danskenes fire scoringer. 

I morgen møtes lagene igjen, og da vil Norge få muligheten til å revansjere kveldens sure tap.