Norge tapte mot Danmark

Landslagssjef Åge Steen er skuffet over at Norge misbrukte matchballen i EM-kvalifiseringen, men ikke overrasket over at det skulle bli vanskelig mot Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg håpet at vi allerede nå skulle avgjøre og sikre oss EM-billett, men det er ikke overraskende at det skulle bli tett og tøft i denne kampen. Vi har skiftet veldig mange spillere siden i fjor, mens Danmark har styrket gruppen sin ved å få tilbake en god spiss (Merete Pedersen), sa han.

Siden danskene stjal med seg 1-1 fra Kolbotn rett før VM i fjor, har Marianne Pettersen, Brit Sandaune, Monica Knudsen, Anita Rapp, Linda Ørmen og Ingrid Camilla Fosse Sæthre gitt seg på landslaget, mens de raske spissene Dagny Mellgren og Stine Frantzen er ute med langtidsskader.

- Jeg er mer overrasket over at vi ikke orket mer. Mange ble slitne i 2. omgang, og vi måtte bytte på grunn av det. Det er ikke så rart at Trine Rønning gikk tom, for hun har vært lenge ute med skade, men jeg hadde inntrykk av at danskene generelt orket mer.

Steen så Norge ha grepet spillemessig i store deler av kampen, men likevel skapte laget mye mindre enn motstanderen. Han vet hva som var feil.

Stoppet

- Vi spilte oss gjennom og kom til mange innlegg, men de hadde for dårlig kvalitet. Vi gjorde det lett for de danske midtstopperne, som er gode når de får ballene i hodehøyde. Det var også for dårlige innløp, og dermed stoppet angrepsspillet vårt der, sa Åge Steen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.