Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot Finland

- Vi klarer ikke å score.

(Dagbladet.no:) Norge-Finland 0-3.

Finland vant 3-0 over de norske ishockey-guttene i søndagens mellomspill-kamp i ishockey-VM. De norske spillerne spilte tidvis bra og skapte flere gode målsjanser, men laget hadde store problemer med å gjennomføre effektivitet og å score mål.

Solid innsats

- Vi har spilt solide kamper i hele mesterskapet og gjorde det i dag, også. Vi taper fordi vi ikke klarer å score mål, og det preger kampen, sier Norges trener, Roy Johansen til NRK Sporten.

Søndagens beste norske spiller, Per-Åge Skrøder, er medium fornøyd med kampen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med forsvarsspillet og vi gjør en god jobb. Men jeg er likevel ikke helt fornøyd, for vi klarer ikke score på de mange gode sjansene vi skaper, sier Skrøder.

Norge har aldri slått stormakten Finland i ishockey, og klarte ikke å gjøre noe med statistikken i dag, heller. Finnene hadde kontroll over spillet store deler av kampen og vant fortjent over det norske laget. Finland er dermed på stø vei videre mot medaljeplassering i mesterskapet.

Et mål i hver periode

Jukka Hentunen ga Finland ledelsen ti minutter ut i første periode. Finland, som er en av favorittene i A-VM, dominerte den første tredjedelen av kampen. Takket være godt keeperspill av Mathias Gundersen, var stillingen bare 1-0 til første pause.

Finlands andre mål kom 14 minutter ut i andre periode, etter at Norge hadde slitt med en dobbeltutvisning. De norske guttene måtte gi etter for det enorme finske trykket, og Jussi Jokinen kunne styre pucken inn i det norske målet. 

I tredje periode ble Norges problem å score mål svært synlig. Finland, derimot, hadde ikke problemer med dette og etter en kontring i det 16. minutt ut i perioden, økte finnene ledelsen til 3-0. Det var Esa Pirnes som scorte kampens tredje mål.

Latvia neste

Norges siste kamp i mesterskapet blir mot vertsnasjon Latvia. De to lagene skal spille om femteplassen i gruppa.

– Det blir moro uansett,  med fullt hus her og et hjemmepublikum som vet å sette pris på ishockey, sier Johansen til ANB.

INGEN SJANSE: Norge slet med det finske ishockey-laget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media