Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot USA

Ingen poeng i første VM-kamp.

(Dagbladet.no): Norge fikk en meget god start på den første kampen i A-VM i ishockey i Latvia. Mot stormakten USA ledet de norske guttene 1-0 etter de første 20 minuttene. Men det amerikanske laget, som ikke stilte med sitt sterkeste mannskap, kom tilbake og vant til slutt kampen 3-1.- Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke vinner. Vi fikk ikke uttelling på klare sjanser, og kampen vippet ikke vår vei i dag, sier Norges trener, Roy Johansen til NRK Sporten.


Gode i power play

Det norske laget spilte likevel bra og var flinke til å utnytte overtallsspillet.

Kaptein Tommy Jakobsen ga Norge ledelsen etter 13 minutter. Norge var i overtall, pucken gikk fram og tilbake, før Jakobsen fyrte av fra distanse. Pucken passerte alle, inkludert USA-keeper Craig Anderson, og Norge kunne gå til første pause med ledelse.

Dårlig fortsettelse

Men Norge fikk den verst tenkelige starten på andre periode. Med en mann i undertall, klarte ikke Johansens mannskap å stå imot, da de fikk sin andre utvisning, og måtte spille tre mot fem. Amerikanske Dustin Brown utlignet til 1-1.

Etter bare noen få minutter spilt i tredje periode, gikk USA opp til ledelse for første gang i kampen. Brown scorte nok en gang, og USA gikk opp til 2-1 ledelse.

Etter at Norge hadde vært inne i en god periode med flere gode sjanser, fikk laget nok et baklengsmål mot seg.  Brown scoret sitt tredje mål i kampen og ga USA 3-1 seier over Norge.

LEDER: Trener Roy Johansen (t.h.) og det norske ishockeylandslaget ledet 1-0 mot USA etter 1. periode. Foto: Scanpix
LEDER: Trener Roy Johansen (t.h.) og det norske ishockeylandslaget ledet 1-0 mot USA etter 1. periode. Foto: Scanpix Vis mer

- Spillerne legger ned god innsats og vi produserer bra med sjanser. USA utnyttet sine sjanser, vi gjorde det ikke. Det var forskjellen her i dag, sier Norges manager, Tore Jobs til ANB.

Norske Pål Grotnes ble kåret til banens beste spiller.

På søndag spiller Norge sin neste kamp i A-VM. Da er Canada motstanderen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media