Norge tapte semifinalen mot Russland

Raknet i andre omgang.

De norske håndballjentene gikk på en liten smell i oppkjøringen til VM. Russland vant sikkert 30-27 i World Cups semifinale i dag.

Det sto 13-15 ved pause. Norge raknet helt i første halvdel av annen omgang. Da var russerne oppe på både 16-24 og 17-25.

I den perioden, da så godt som alt skar seg, mistet Norge alle sjanser.

Norsk nesten-opphenting

Mot slutten scoret de norske fire strake mål og var oppe på 25-28, men en skuddbom av Marit Malm Frafjord gjorde at småskjelvne russere igjen fikk kontroll på det hele.

Det norske keeperspillet (Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø) kom aldri opp på vanlig nivå.

Russland er tittelforsvarer i VM og vant også mesterskapet i 2001 etter finaleseier over Norge. I fjor møttes lagene i EM-finalen der Norge vant.

Hammerseng kan bli hvilt

STOPPET AV RUSSLAND: Marit Malm Frafjord og de norske håndballjentene tapte dagens semifinale i World Cup mot Russland. Foto: Bo Amstrup, AFP/Scanpix
STOPPET AV RUSSLAND: Marit Malm Frafjord og de norske håndballjentene tapte dagens semifinale i World Cup mot Russland. Foto: Bo Amstrup, AFP/Scanpix Vis mer

Marit Breiviks lag spiller trøstefinale i morgen. Den kampen går trolig uten kaptein Gro Hammerseng, som ble norsk toppscorer med sju mål.

– Jeg vet ikke ennå, men vi brukte henne ganske mye i dag (mot Russland), sier landslagstrener Marit Breivik til NTB.

Etter kroppsspråket til Breivik å dømme, tyder det meste på at kapteinen får slippe.

Hammersengs skadehistorie er omfattende, og både klubben Ikast-Bording og landslaget er klar over at hun må matches noe mer forsiktig i år enn i fjor.

Hovind Johansen lårskadd

Også Anette Hovind Johansen er høyst tvilsom i morgen. Hun pådro seg en lårhøne mot Russland.

– Ut fra hvordan hun anga smerten, vil jeg si det er meget tvilsomt om hun spiller. Den satt godt. Nå gjelder det å tenke på hva som skjer videre mot VM, sier landslagslege Terje Halvorsen til NTB.

VM i Frankrike starter 2. desember.

(NTB)