Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte skjebnekampen mot Danmark - ble reddet av Kina

Møter Storbritannia til omspill i morgen.

LAPPETEPPER: Curlinggutta har etter hvert blitt verdenskjente for sine fargerike bukser. Her er fra venstre Torger Ødegaard, skip Thomas Ulsrud og Christoffer Svae. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
LAPPETEPPER: Curlinggutta har etter hvert blitt verdenskjente for sine fargerike bukser. Her er fra venstre Torger Ødegaard, skip Thomas Ulsrud og Christoffer Svae. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Før dagens curlingkamp mot Danmark var det så mange scenarioer å holde styr på at det enkleste var å vente til kampene var ferdigspilt. Norge kunne få alt fra semifinaleplass mot Sverige, til omspill og til og med centimeteravgjørelse på tierdragningene før kamp.

Én ting var uansett sikkert: Danmark måtte beseires om Norge skulle få det utgangspunktet de ønsket.

Ulsrud-misser Våre utslåtte naboer i sør hadde ingenting annet enn æren å spille for, men det var tydeligvis nok.

For etter åtte jevne perioder stod det 3-3 i Sotsji.

Noe av skylden for dette må skip Thomas Ulsrud ta, etter han bommet på et par relativt enkle steiner i den sjette omgangen.

Omspill i morgen Så klarte danskene å kapre to poeng med sistestein i den niende omgangen, og Norge havnet i alvorlig trøbbel før siste og avgjørende periode.

Ulsrud og kompani maktet aldri å komme seg i posisjon mot slutten - de danske herrene var rett og slett for sterke. Norge ga opp før omgangen var over, og det endte dermed 5-3 til danskene.

- Det er utrolig kjipt å tape når vi er best. Jeg føler vi spiller rundt dem og burde vunnet. Vi spilte best, men det holdt ikke likevel. De hadde noen bra treff, men jeg følte vi kjørte omgangene noe voldsomt, sier Christopher Svae.

Landslagstrener Pål Trulsen velger heller å gi honnør til danskene.

- Skipen til danskene hadde en prosent på 98 i dag. Så han traff på alle steinene, og da er det vanskelig å tape kamper, sier den tidligere OL-vinneren Pål Trulsen til Dagbladet.

- Må vinne Heldigvis for Norge klarte kineserne å hamle opp med Storbritannia. I den aller siste steinen tok de rødkledde det nødvendige poenget som ga 6-5-seier.

Norge møter dermed Storbritannia til omspill om retten til semifinaleplass mot Sverige i morgen.

- Kampen mot Storbritannia må vi vinne. Vi kjenner dem ut og inn etter veldig mange kamper mot dem, så vi må spille mot vårt beste for å slå dem, sier skip Thomas Ulsrud til Dagbladet.

Hele Norges coronakart