Norge i ishockey-VM

Norge tapte skjebnekampen.
Kvartfinalehåpet forsvant

Undertallsspillet ble Norges bane mot Danmark.

Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Danmark - Norge 3-0

De norske ishockeygutta tapte stort mot både Finland og Canada i de to foregående kampene, og hadde derfor kniven på strupen foran møtet med vertsnasjon Danmark fredag.

Med seier, ville kvartfinaledrømmen fortsatt leve. Men i stedet var det danskene som tok et stort skritt på vei mot kvartfinale.

- Vi er ikke i nærheten. Vi er mange, mange hakk dårligere enn Danmark. Totalt sett er vi så langt unna en seier som vi aldri har vært før, er Espen «Shampo» Knutsens knallharde dom i Viasats studio.

- At de ikke skaper noe offensivt, er bekymringsfullt, supplerer Roy Johansen.

- Vi tar for mange utvisninger. De er effektive i power play, vi klarer ikke å gjøre som vi hadde tenkt. Vi klarer ikke å skape noe, og får ikke noe gratis. Men i dag synes jeg ikke vi fortjener det heller, sier Jonas Holøs til Viasat.

Lovende start

De norske gutta ga bånn gass fra første sekund, og Tobias Lindström var nære ved å sende Norge i ledelsen etter bare noen sekunder spill, da han fikk skutt fra fem meter. Men Danmarks stjernekeeper Frederik Andersen reddet.

Ved flere anledninger innledningsvis, hadde de norske gutta Danmark i kne, og var farlige foran mål. Men etter drøyt seks minutters spill kom også Danmark til en god sjanse etter at de norske gutta rufset litt i forsvar.

Danmark kom mer og mer med. Ti minutter ut i perioden gjorde keeper Henrik Haugeland en viktig redning.

Men med noen minutter igjen på klokka i første periode, fikk Norge en utvisning. Det unyttet danskene til det fulle; I overtall scoret Niklas Jensen fra distanse.

Tungt

Norge åpnet den andre perioden som den første: Ved å gå rett i angrep.

Haukeland vartet igjen opp med en viktig redning innledningsvis i perioden. Men igjen fikk Norge en utvist, og igjen utnyttet Danmark det; Omtrent på nøyaktig samme vis - med et langskudd - doblet Jensen ledelsen for Danmark.

Norge kjempet godt, men med fem minutter igjen av andre periode gikk Norge i fella igjen. Tommy Kristiansen pådro seg en noe billig utvisning, og danskene økte til 3-0 i overtall, signert Frederik Storm.

Norge fikk et skudd på mål i power play i slutten av perioden, men det ble med det.

Tredje periode var jevnspilt, men Norge klarte ikke å gjøre noe med resultatet.

Søndag møter Norge for øvrig USA søndag. Holøs er optimistisk med tanke på poeng, men innrømmer at det senere oppgjøret mot Sør-Korea kan bli avgjørende for om Norge holder seg i det gode selskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer