UTEN SKIPEN: Disse buksene får ikke curlinglandslaget bruke under VM, og skip Thomas Ulsrud (nummer to fra høyre) får heller ikke spilt mesterskapet. Foto. Scanpix / Gorm Kallestad.
UTEN SKIPEN: Disse buksene får ikke curlinglandslaget bruke under VM, og skip Thomas Ulsrud (nummer to fra høyre) får heller ikke spilt mesterskapet. Foto. Scanpix / Gorm Kallestad.Vis mer

Norge tapte VM-åpningen uten skip Ulsrud

Trakk seg fra mesterskapet på grunn av sykdom i familien.

|||Like før VM-start ble det klart at skip Thomas Ulsrud ikke kunne delta. Curlinglandslaget innledet mesterskapet med tap for Skottland.

Norge spilte den første VM-kampen lørdag. Ulsrud ledet tidligere i år curlinglaget til sølv i OL. Like før kampstart ble det kjent at Ulsrud ikke kan delta i verdensmesterskapet, på grunn av sykdom i familien.

— Jeg kan bekrefte at skipen ikke er med til VM i Cortina. Situasjonen hjemme forverret seg, sier landslagssjef Ole Ingvaldsen til aftenposten.no.

Sykdom i familien hindret Ulsrud fra å delta i NM.

Inn på VM-laget kom i stedet Thomas Løvold. Han var OL-reserve og har trent og spilt med laget siden nyttår.

— Det er ikke lett å erstatte Thomas Ulsrud som har hatt en kjempesesong og etablert seg som en av verdens beste skiper, men noe bedre alternativ enn Løvold er ikke å finne, sier sportssjef Pål Trulsen.

(NTB)