Norge tapte VM-finalen

Norge tapte 33-20 for Danmark i VM-finalen i håndball for kvinner. Dermed fikk det norske landslaget sølv i VM-turneringen. Dagbladet :på nettet fulgte kampen fra minutt til minutt.

VM-finalen mellom Norge og Danmark åpner svært spennende. Etter ti minutters spill er stillingen 5-5.

15 minutter er spilt av første omgang, og Danmark har tatt en tremåls ledelse. Norge har hatt flere stolpeskudd. Det norske forsvaret har hatt store problemer med å stoppe danske Anja Andersen, inntil hun nettopp fikk en to minutters utvisning.

Danmark leder 13-10 når sju minutter gjestår av første omgang. Danskenes forsvarsspill har gitt Norge problemer.

Norge sliter når fem minutter gjestår av første omgang. Stillingen er fortsatt 13-10, og de norske spillerne klarer ikke å omsette angrepene i mål. Kampen er svært tettspilt.

Ved pause leder Danmark 14-11. De norske spillerne virker nervøse, men fikk en viktig scoring rett før pause.

Andre omgang har begynt katastrofalt for Norge. Danmark har gått opp til en femmålsledelse, 17-12.

Danmark har tatt stålgrep om VM-finalen 10 minutter ut i andre omgang, og leder nå 21-14. Det virker umulig for Norge å komme tilbake. Norges trener Marit Breivik har tatt timeout.

Når 15 minutter gjenstår av VM-finalen leder Danmark 22-16. Monica Vik Hansen har fått en tominutters utvisning, og Norge spiller i undertall.

Åtte minutter gjenstår av andre omgang, og Danmark har tatt ledelsen 26-16. Situasjonen er håpløs for det norske landslaget, og spillerne virker svært motløse.

Norge blir feid av banen i VM-finalen. Danskene valser rundt med det norske landslaget de siste minuttene av kampen. Tre minutter gjestår, og Danmark leder 32-17.

Danmark har tatt VM-gull etter å ha slått Norge 33-20 i finalen. Andre omgang var en oppvisning av danskene.

Trine Haltvik