Norge til A-VM

Endelig tilbake i det gode selskap - for første gang siden 2001.

(Dagbladet.no:) Det norske ishockeylandslaget hadde rykket opp til A-VM med ett poeng i kampen mot Japan i dag.Men de norske gutta var ikke fornøyd før de hadde knust japanerne 5-0.

- Fantastisk. Dette betyr enormt mye for norsk ishockey. Både i forhold til sponsormidler, mediedekning og satsing på klubbnivå, sier assistenttrener Knut Jørgen Stubdal til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

En dobbel fra Tommy

Allerede etter seks minutter scoret Patrick Thoresen målet som gjorde at Norge kunne senke skuldrene.

Djurgården-spilleren tok en frekkis, gikk kjøkkenveien og la pucken i garnet ved nærmeste stolpe.

Det tok likevel en halvtime før gutta satte pucken i buret igjen. Men da kom til gjengjeld to kjappe.

Først scoret Tommy Marthinsen etter et skikkelig klikk-klakk-spill, og minuttet etter puttet Tore Vikingstad etter et flott forarbeid av Snorre Hallem.

Da det gjensto sju minutter av siste periode hamret Marius Trygg spikeren i kista, med 4-0-scoringen. Seks minutter senere var Tommy Marthinsen frampå igjen, og fastsatte sluttresultatet til 5-0. 

Tøft i A-VM

- Vi har vært bunnsolide, helt fra første dropp i kampen mot Ungarn, og har klart å tette igjen bakover. Momentene i spillet, både defensivt og offensivt, begynte etter hvert å sitte bra. Det har vi øvd på i lang tid, forklarer Stubdal.

Norge avga bare ett poeng på fem kamper og scoret hele 43 mål, men må likevel kjempe hardt for å beholde statusen som A-nasjon kommende sesong. 

- Mulighetene er til stede, men det betinger at vi bruker tiden fram til mesterskapet fornuftig. Med det mener jeg at vi må trene mer og ha flere samlinger, sier Stubdal til ANB.

TILBAKE: Erik Ryman og de norske gutta er tilbake i A-VM for første gang siden 2001.
JAPAN I KNE: Anders Bastiansen og Norge hadde ingen problemer med Japan i dag.