Norge til curling-semi i Paralympics

Vant thriller mot Danmark.

Det norske curlinglandslaget for funksjonshemmede spilte seg onsdag fram til semifinalen i Paralympics i Torino etter at de slo Danmark 4-3 i en omspillskamp.

– Dette er det desidert beste kampen vi har spilt. Dette var utrolig artig, sier Rune Lorentsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter at semifinaleplassen i Paralympics ble sikret onsdag kveld.

Et utslag for to poeng i siste omgang sikret Norge seieren i ekstrakampen. Sverige, Canada og Storbritannia var allerede klare for semifinalespill. Norge måtte spille en ekstrakamp mot Danmark for å oppnå målet om semifinaleplass.

Kan slå Canada

Curlingkampene i Paralympics spilles over seks omganger. Danmark ledet 2-0 etter to omganger. Etter den femte omgangen sto det 3-2 til Danmark. Lorentsen ville imidlertid til semifinalen, og med de to siste steinene sikret han seier 4-3.

– De andre ville at vi skulle prøve på uavgjort og ekstraomganger. Jeg var imidlertid sikker på at jeg skulle greie å få to poeng, sier Lorentsen. Det greide han.

Dermed vant Norge. Nå venter Canada i semifinalen fredag.

– De kan vi slå. Vi slo dem 11-0 i VM i fjor, sier han. I fjor endte Norge på 5. plass i VM. Nå kan det dårligst bli fjerdeplass i Paralympics.

– Dette er det beste vi har gjort. Målet var semifinalen og nå kan alt skje, sier en glad Lorentsen.

Tidligere på dagen slo Norge Sveits 5-4. På det norske laget spiller Rune Loretnsen, Geir Arne Skogstad, Paul Aksel Johansen, Lene Tystad og Trine Fissum.

Haugen på fjerde

I 10 kilometer langrenn stående, endte Kjartan Haugen på fjerdeplass. Svein Lilleberg endte på plassen bak, mens Nils Erik Ulset ble nummer ni. Gullet gikk til Steven Cook fra USA.

På 10 kilometer for sittende tok russiske Taras Kryjanovski gull, mens Karl-Einar Henriksen endte på 16. plass. På 10 kilometer langrenn for synshemmede menn, ble Helge Flo beste norske på sjetteplass.

Vant gjorde Brian McKeever fra Canada. Distansen blant synshemmede kvinner ble vunnet av russiske Ljubov Vasiljeva. Tone Gravvold endte på 11. plass.

(ANB)