Norge til finalen

Slo Romania i World Cup.

(Dagbladet.no:) I Århus kunne Norge i ettemiddag ta seg til finalen i turneringen World Cup med seier over Romania. Det gikk relativt problemfritt.


Imponerende spill
Det nokså urutinerte norske mannskapet imponerte med glitrende overganger, fiffige innspill og særlig gode vinger i første omgang.

I tillegg spilte Katrine Lunde seg stort opp i det norske målet, og Norge kunne dermed gå til pause med ledelse 17-11.

Tidligere i turneringen har Romania ligget under med mange mål, for så å komme sterkt tilbake. Mot Sverige lå rumenerne fem bak, men vant til slutt en ettmålsseier.


Breivik prøvde seg fram
Lagene fulgte hverandre tett etter pause, og Marit Breivik benyttet sjansen til å prøve ut spillere med tanke på VM.

Randi Gustad, Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland fikk en del spilletid uten å imponere allverden, men ingen av dem spilte seg ut av landslagstrener Breiviks VM-tropp.

En spiller som derimot ikke blir med til VM er Lene Tønnesen, som i går trakk seg fra troppen til håndball-VM i Russland i desember.


Ga fra seg ledelsen
Med byttene kom flere balltap og rumenske kontringer, og Romania var halvveis i omgangen bare ett mål bak. Norge fomlet og låste seg fast i angrep, og med periodevis svakt keeperspill ble det en jevn kamp mot slutten.

SKYTTERDRONNING: Marianne Rokne og Norge slo Romania i Århus i dag, og går dermed til finalen i World Cup. Foto: SCANPIX
SKYTTERDRONNING: Marianne Rokne og Norge slo Romania i Århus i dag, og går dermed til finalen i World Cup. Foto: SCANPIX Vis mer

Kari Mette Johansen, Kristine Lunde og Isabel Blanco tok ansvar, og da Terese Pedersen etterhvert vartet opp med matchvinner-redninger av høy klasse ble det seier 29-28 til Norge.

Jevne og tette kamper blir det mange av i VM, og Marit Breivik var godt fornøyd med gjennomkjøringen.

- Vi fikk trent på å tåle stress, og jeg syns Karoline Dyhre Breivang sto fram i så måte, sa Breivik til TV2 etter kampen.

Landslagssjefen påpekte også viktigheten av å bytte på laget.

- Vi fikk gitt mange spillere tid på banen i dag, og det er godt for samspillet nå fram mot VM.

Norsk toppscorer: Marianne Rokne med 7 mål.

JUBLENDE GLAD: Strekspiller Isabel Blanco var en av dem som tok ansvar i dagens kamp.