Norge til kvarten som gruppetreer

Spilte 1-1 mot Frankrike.

VIDERE: Solveig Gulbrandsen (t.h.) og Norge er klare for kvartfinalen i EM i Finland etter uavgjort mot Camille Abily og Frankrike. Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix
VIDERE: Solveig Gulbrandsen (t.h.) og Norge er klare for kvartfinalen i EM i Finland etter uavgjort mot Camille Abily og Frankrike. Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge er klar for EM-kvartfinale i fotball etter 1-1 mot Frankrike. De norske var kraftig på hælene i første omgang, men kneblet motstanderen etter pause.

Lene Storløkkens tidlige scoring i hennes 50. landskamp ble god å ha da Frankrike kjørte over Norge i en halv omgang, skapte masse sjanser og scoret ett mål.Norge kjempet seg inn i kampen, og hadde etter omleggingen fra 4-4-2 til 4-5-1 ved pause full kontroll defensivt. Frankrike skapte knapt skyggen av en sjanse i annen omgang.

Norge måtte vinne for å bli toer i gruppen og få møte overkommelige Nederland i kvartfinalen torsdag. Innbytter Leni Larsen Kaurin var nær ved å ordne det da hun ti minutter før slutt skjøt rett utenfor fra kloss hold etter hjørnespark.

Med uavgjort går Norge i stedet videre som treer og må vente til mandag kveld på å få vite når, hvor og mot hvem kvartfinalen spilles.Alternativene er Finland i Åbo torsdag, Sverige eller England i Helsingfors fredag.

Pen scoringNorge tok ledelsen etter tre minutter i et åpningskvarter som ellers artet seg som et fransk stormløp. Solveig Gulbrandsen spilte fram Isabell Herlovsen på venstrekanten, og hun slo inn mot nærmeste stolpe. Der kom jubilanten Lene Storløkken flygende og flikket ballen over keeper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer