Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge til kvarten som gruppetreer

Spilte 1-1 mot Frankrike.

VIDERE: Solveig Gulbrandsen (t.h.) og Norge er klare for kvartfinalen i EM i Finland etter uavgjort mot Camille Abily og Frankrike. Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix
VIDERE: Solveig Gulbrandsen (t.h.) og Norge er klare for kvartfinalen i EM i Finland etter uavgjort mot Camille Abily og Frankrike. Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix Vis mer

Norge er klar for EM-kvartfinale i fotball etter 1-1 mot Frankrike. De norske var kraftig på hælene i første omgang, men kneblet motstanderen etter pause.

Lene Storløkkens tidlige scoring i hennes 50. landskamp ble god å ha da Frankrike kjørte over Norge i en halv omgang, skapte masse sjanser og scoret ett mål.

Norge kjempet seg inn i kampen, og hadde etter omleggingen fra 4-4-2 til 4-5-1 ved pause full kontroll defensivt. Frankrike skapte knapt skyggen av en sjanse i annen omgang.

Norge måtte vinne for å bli toer i gruppen og få møte overkommelige Nederland i kvartfinalen torsdag. Innbytter Leni Larsen Kaurin var nær ved å ordne det da hun ti minutter før slutt skjøt rett utenfor fra kloss hold etter hjørnespark.

Med uavgjort går Norge i stedet videre som treer og må vente til mandag kveld på å få vite når, hvor og mot hvem kvartfinalen spilles.Alternativene er Finland i Åbo torsdag, Sverige eller England i Helsingfors fredag.

Pen scoringNorge tok ledelsen etter tre minutter i et åpningskvarter som ellers artet seg som et fransk stormløp. Solveig Gulbrandsen spilte fram Isabell Herlovsen på venstrekanten, og hun slo inn mot nærmeste stolpe. Der kom jubilanten Lene Storløkken flygende og flikket ballen over keeper.

Et bevegelig og angrepsvillig fransk lag lot seg ikke bremse og kom i bølge etter bølge mot det norske målet. Særlig skapte den lynraske høyrekanten Élodie Thomis problemer med farten sin.

Norges forsvar vaklet i begynnelsen og skapte ekstra problemer for seg selv med svake klareringer. Frankrikes lagkaptein Sandrine Soubeyrand knallet en av dem i tverrliggeren over Ingrid Hjelmseth etter fem minutter.

Norges gode keeper måtte ta seg av flere distanseskudd etter andre mislykkede klareringer, men etter et kvarter var det ingenting å gjøre. Louisa Necib listet ballen inn til Camille Abily, som ble felt av Maren Mjelde idet hun vendte men likevel greide å avslutte. Ballen forsvant inn helt borte ved stolpen.

Stoppet
Hjelmseth måtte vise klasse da Thomis kom gjennom etter 20 minutter, men Norge greide utover i omgangen å ta brodden av den franske offensiven og stanse flommen av halv- og helsjanser.

Solveig Gulbrandsen var veldig nær scoring da hun stusset Trine Rønnings frispark rett utenfor lengste stolpe, men det var eneste norske sjanse i første omgang utenom scoringen.

Ved pause tok Bjarne Berntsen ut Cecilie Pedersen, som fikk til lite, satte inn Leni Larsen Kaurin og la om til fem spillere på midtbanen. De franske spillerne fikk ikke rommene de boltret seg i tidlig i kampen, og skapte nesten ingenting.

Heller ikke Norge greide å skape mye framover, selv om Isabell Herlovsen kjempet godt alene på topp og flere ganger var nær ved å komme til ordentlige sjanser.

Kaurins skudd på Norges første hjørnespark i kampen var det nærmeste noen av lagene kom et vinnermål som ville sendt taperen ut av EM. Til sist var begge lag tydelig fornøyde med poengdelingen, og de siste minuttene spilte Frankrike ballen på egen halvdel.

(NTB)

UAVGJORT: Maren Mjelde (t.h.) i duell med Frankrikes Elodie Thomis.  Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix
UAVGJORT: Maren Mjelde (t.h.) i duell med Frankrikes Elodie Thomis. Foto: Markku Ojala, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling