Norge til superligaen i friidrett

Endte på andreplass i lag-EM.

TIL SUPERLIGAEN: Med sin seier på 3 000 meter i lag-EM bidro Henrik Ingebrigtsen sterkt til Norges opprykk til superligaen. Her fra Bislett Games.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL SUPERLIGAEN: Med sin seier på 3 000 meter i lag-EM bidro Henrik Ingebrigtsen sterkt til Norges opprykk til superligaen. Her fra Bislett Games. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Norges friidrettslandslag kunne slippe jubelen løs etter å ha endt på annenplass i 1. divisjon i lag-EM og sikret opprykk til superligaen.

Norge lå på tredjeplass i konkurransen etter første dag av lag-EM. Sterke prestasjoner søndag, på dagen med Norges antatt beste øvelser, sikret opprykk for det norske laget med 300 poeng. Bare 2,5 poeng skilte til vinneren Hviterussland.

— Jeg er kjempefornøyd. Dette var en skikkelig lagseier etter at vi har vært gjennom 40 øvelser, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Isabelle Pedersen, Ingvill Måkestad Bovim, Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen bidro sterkt til opprykket med hver sin seier søndag. Lørdag vant Ndure og Ezinne Okparaebo hver sin 100 meter.
Jevn kamp

Det var lenge fem nasjoner som kjempet om de tre opprykksplassene, men det var til slutt Hviterussland, Norge og Finland som sikret seg opprykk, foran Romania og Hellas.

— Jeg visste på forhånd at det ville være jevnt. Vi har lagt sterke nasjoner bak oss. Vi rykker rett opp igjen til superligaen sammen med Hviterussland, som også rykket ned i fjor, mens Hellas ikke klarte å rykke opp igjen, sa Nilsen.

Den som imponerte mest av de norske utøverne i Estland var den unge spydkasteren Vetle Brunvatne. I Andreas Thorkildsens fravær kastet 19-åringen 72.57 meter, noe som ble ny personlig rekord og holdt til femteplass. Fra før hadde unggutten kastet 69,11.

— Vetle kom inn og gjorde en kjempeinnsats, sa Nilsen

Slapp med skrekken En liten stund kunne det se ut som det gikk mot en dårlig dag for det norske laget. Sleggekaster Mona Holm Solberg klarte ikke å få til et gyldig kast og endte dermed med null poeng.

— Det er så mange øvelser at null poeng i en øvelse gjør ikke så mye når resten av laget presterer, forklarer Nilsen, som ikke var bekymret tross Solbergs miss.

Tom Erling Karbo imponerte da han løp inn til tredjeplass på 3000 meter hinder, og det norske kvinnestafettlaget på 4 x 400 meter løp inn til samme plassering.

— Mer å gå på Norge har ikke klart å holde plassen i superligaen tidligere. Nå håper Nilsen at laget kan bite bedre fra seg.

— Det er tøft, men vi begynner å nærme oss. Jeg kan ikke huske at vi har rykket opp med en høyere poengsum tidligere, samtidig som jeg føler at vi har mer å gå på. For eksempel har stafettlagene blitt betydelig bedre, og vi har et ungt lag, noe som lover bra, forteller Nilsen.

Sverige berget så vidt plassen i superligaen, mens Tsjekkia, Nederland og Tyrkia rykket ned. I neste års superliga vil Norge dermed møte naboene Sverige og Finland til duell.

— Det blir spennende. Jeg gleder meg allerede, avsluttet Nilsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer