Norge til topps på alle OL-lister

HAKUBA (NTB): I dag var dagen da norsk idrett gikk til topps på alle lister. Først med dobbeltseieren på mennenes jaktstart, så med Bjarte Engen Viks seier i kombinert. Det første rennet gjorde Bjørn Dæhlie til tidenes vinterolympier, det andre gjorde Norge til tidenes mestvinnende nasjon i vinterleker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge gikk dessuten til topps på medaljestatistikken i Nagano-OL etter 27 øvelser, foran Tyskland. Fem gull, seks sølv og tre bronse er tallene.

Bjarte Engen Vik erobret Norges 78. gullmedalje i olympiske vinterleker. Det er like mange som Sovjetunionen sikret seg i den tiden unionen eksisterte, men Norge har betydelig flere sølv- og bronsemedaljer.

78 gull, 81 sølv og 66 bronse er Norges fasit etter jubeltimene i Hakuba som ble innledet med Thomas Alsgaards spurtseier mot Dæhlie i jaktstarten.

Riktignok vil Norge falle til tredjeplass dersom man regner medaljer vunnet av Sovjetunionen, SUS og Russland sammen, og Tyskland og DDR under ett. Lager man en liste over medaljefangsten til den enkelte nasjonalstat som har deltatt i OL, troner Norge nå øverst.

Ingen tvil

Bjørn Dæhlies førsteplass på lista over alle tiders mestvinnende i vinter-OL er helt udiskutabel etter dagens sølvmedalje. Med seks gull og fire sølv legger han Ljubov Jegorova en sølvmedalje bak seg. Han tangerte Raisa Smetaninas rekord på ti medaljer, men i hennes samling er bare fire av edleste valør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer