Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge til VM-finale etter vanvittig drama. Mørk dro rett bort til fotballkjæresten

Slo Romania etter ekstraomganger.

TIL FINALE: Nora Mørk og håndballjentene. Her snakker Mørk med kjæresten, Stefan Strandberg, etter kampen.
TIL FINALE: Nora Mørk og håndballjentene. Her snakker Mørk med kjæresten, Stefan Strandberg, etter kampen. Vis mer

• Norge - Romania 35-33 (27-27 etter ordinær tid)

HERNING/OSLO (Dagbladet): De norske håndballjentene er klare for VM-finale etter seier mot Romania i semien i kveld.

Det betyr et møte med overraskelsen Nederland i den store finalen søndag. De vant enkelt mot Polen i semifinalen før Norge entret banen.

Semifinalen mot Romania ble et nervedrama som ble avgjort etter ekstraomganger. De norske jentene holdt nervene i sjakk og sikret finalebilletten med 35-33 etter to ekstraomganger.

KLAR FOR FINALE: Norges håndballjenter er klar for VM-finale. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR FINALE: Norges håndballjenter er klar for VM-finale. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er nytelse i lidelsen. Vi møtte et meget bra lag. De har vokst enormt og er meget rutinerte. De har fått troen på kollektivet og var vanskelige å bryte ned, sa landslagssjef Thòrir Hergeirsson til TV 2.

- Helt fantastisk Nora Mørk ble Norges toppscorer med åtte mål, mens Stine Brede Oftedal og Veronica Kristiansen scoret seks hver.

Mørk var overlykkelig etter kampslutt og dro rett bort til fotballkjæresten Stefan Strandberg, som er proff i russiske Krasnodar.

- Det kjennes helt fantastisk å være i finalen. Vi måtte jobbe hardt for det, men jeg synes vi fortjener det. Vi bestemte oss for at vi ikke har noe å tape og måtte kjøre bånn gass, sier Nora Mørk til TV 2.

Camilla Herrem stod bak Norges aller siste mål som fjernet all tvil: Nå kan bare finalemotstander Nederland frarøve Norge VM-gullet.

Tett Det ble som ventet en tett innledning på kampen. Norge tok ledelsen 4-2, men rumenerne svarte og kom tilbake til 5-5.

Norge slet defensivt i åpningsminuttene og Romania scoret sju mål de første 12 minuttene. Kari Aalvik Grimsbø slet også med å komme inn i kampen, men rundt halvveis i omgangen kom to raske redninger.

Samspillet mellom Nora Mørk og Heidi Løke fungerte bedre utover i omgangen og Veronica Kristiansen viste fram skuddarmen med fire scoringer de første 20 minuttene.

Etter 20 minutter hadde Norge fått en luke med 13-10. Det norske laget fikk flyt offensivt, men fikk det ikke til å klaffe i forsvarsarbeidet.

Til pause gikk Norge med 17-14, etter en rotete avslutning med angrepsrot og flere bom.

Svakt Norge fikk en tung start på 2. omgang med to raske baklengsmål og plutselig var rumenerne oppe i ryggen med 17-16.

Men etter den svake åpningen våknet de norske jentene og kom opp i 20-17.

13 minutter ut i 2. omgang var Romania tilbake på 20-20.

Norge fortsatte å rote og plutselig var rumenerne i ledelsen. Da hadde ikke Norge scoret på sju minutter.

Nora Mørk satte inn 21-21 etter 16 minutter av 2. omgang av avsluttet en forferdelig periode med ti minutter uten mål.

Grimsø reddet ekstraomganger Lagene fulgte hverandre som skygger utover i omgangen. Norge misbrukte en sen overtallsperiode, slik at Romania utlignet til 27-27 bare to minutter før slutt.

Dermed ble det noen nervepirrende og høydramatiske sluttsekunder. Norge brukte lang tid på det siste angrepet, men Mørk bommet på sin mulighet.

JUBEL: Nora Mørk og de norske håndballjentene jublet hemningsløst etter at finaleseieren ble sikret etter ekstraomganger mot Romania. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Nora Mørk og de norske håndballjentene jublet hemningsløst etter at finaleseieren ble sikret etter ekstraomganger mot Romania. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dermed kunne i stedet Romania kontre og avgjøre, men Grimsbø dro fram en helt avgjørende redning som ga Norge ekstraomganger.

Holdt nervene i sjakk Stine Brede Oftedal stod frem som en gigant utover i 2. omgang og fortsatte med det i ekstraomgangene. Playmakeren tok scoringsansvar og sendte Norge opp i 28-27.

Heidi Løke og Ida Alstad taklet også presset godt og sendte Norge opp i 31-29-ledelse før den andre ekstraomgangen. Dermed var Norge i førersetet.

Stine Skogrand sendte Norge opp i 32-29 og finalebilletten virket å være sikret. Men plutselig gikk rullgardina ned og Romania reduserte to ganger i løpet av et halvt minutt.

Herrems forløsende scoring Da det gjaldt som mest tok Mørk ansvar, fant rommet langs kanten og banket inn 33-31. Likevel slo Romania tilbake rett etter.

VM-reserven Ida Alstad banket inn 34-32 ett minutt før slutt. Romania scoret rett etterpå, men det hjalp ingenting, for Herrem satte inn kampens siste mål.

Norge vant 35-33 og er klar for VM-finalen.

Disse scoret for Norge:

Silje Solberg, Kari Aalvik Grimsbø — Ida Alstad 2, Mari Molid, Veronica Kristiansen 6, Heidi Løke 5, Stine Skogrand 2, Nora Mørk 8, Stine Bredal Oftedal 6, Linn Jørum Sulland, Pernille Wibe, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic 1, Camilla Herrem 4, Sanna Solberg 1, Marta Tomac.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media