Norge til VM-semifinalen

Håndballjentene imponerer.

Norges juniorjenter fortsetter å imponere i håndball-VM. Tirsdag sikret de seg en plass i semifinalen.

Den nye generasjonen med håndballspillere fra Norge har imponert stort under VM i Tsjekkia etter en litt dårlig start.

– Vi bør i hvert fall ikke være bekymret for framtiden, for den ser lys ut. Vi ligger langt fremme i utviklingen internasjonalt, og er helt i toppen når det gjelder rekruttering. Disse spillerne vil sørge for at det blir mye å juble for på seniornivå om noen år, sa landslagstrener Ole Morten Hammershaug mandag.

Da hadde Norge slått en av forhåndsfavorittene Kroatia 34-30 etter en durabelig sluttspurt de siste 20 minuttene.

Skuffet ikke

Regnestykket var enkelt foran tirsdagens kamp mot Spania. Om Norge unngikk tap, kom laget til å være klar for semifinalen allerede før den siste kampen i hovedspillet mot Russland onsdag.

Hammershaugs elever hadde heller ikke til hensikt å skuffe. Riktignok fulgte lagene hverandre til pause, hvor det sto 18-17 fordel Norge.

Men som mot Kroatia viste det norske laget at de er blant de best trente i VM i Tsjekkia. For etter hvilen giret Norge om, og Spania hadde ingen muligheter til å holde følge. Norge dro ut ledelsen utover omgangen, og utklasset Spania som senest mandag tok en meget sterk 32-19-seier mot Danmark. Norge vant til slutt kampen 35-29.

I SLAG: Kristin Egeland og resten av juniorjentene imponerer i håndball-VM. Foto: Jiøí Beneš
I SLAG: Kristin Egeland og resten av juniorjentene imponerer i håndball-VM. Foto: Jiøí Beneš Vis mer

Kan vinne VM

– Vi kan helt klart vinne VM. Men det er viktig å ta en kamp om gangen, og ikke begynne å tenke resultater. For det var det jentene gjorde i begynnelsen, da det gikk litt galt. Men nå holder de fokus på det sportslige, og da kommer også resultatene. Klarer vi å fortsette med å tenke arbeidsoppgaver kan vi nå helt fram, sa Hammershaug mandag.

Med tirsdagens femte strake seier i VM står Norge med åtte poeng i hovedspillet. Nå venter Russland onsdag, før semifinalen spilles fredag. Bronsefinalen og finalen spilles søndag.

(ANB)