Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tok andreplassen

De norske skiskytterjentene - uten Liv Grete Poiree - tok andreplassen bak Frankrike i dagens stafett i italienske Anterselva. Dagbladet.no fulgte stafetten direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike var det eneste av de sterkeste lagene som stilte med sine beste løpere. Delphyne Burlet, Sylvine Becaert, Sandrine Bailly og Corinne Niogret gikk til slutt inn til en komfortabel seier.

Den norske jentene hang godt med etter en god førsteetappe av Gunn Margit Andreassen, og på andre etappe ledet Ann Elen Skjelbreid ut fra andre skyting etter å ha skutt to ganger fullt hus uten ekstraskudd.

Men fra standplass til veksling stoppet det opp for Ann Elen, som vekslet over 25 sekunder bak Slovakia.

På tredje etappe overtok Frankrike føringen, mens Gro Marit Kristiansen passerte Slovakia.

Linda Tjørhom måtte gå en strafferunde på siste etappe, men svak skyting også av Slovakia og Slovenia på de nærmeste plassene gjorde at Norge beholdt andreplassen.

Corinne Niogret kontrollerte løpet gjennom hele siste etappe, og Frankrike var til slutt mer enn ett og et halvt minutt foran Norge i mål.

Stafetten hadde et reservepreg. Spesielt stornasjonene Russland og Tyskland stilte med rene B-lag.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart