Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey-VM: Tsjekkia - Norge

Norge tok poeng mot hockeygiganten Tsjekkia:
- Hva tenker tsjekkerne nå?

Norge tapte 0-1 etter spillforlengelse, men sikret seg ett viktig poeng som styrker kvartfinalehåpet. Lars Haugen og de norske hockeygutta overrasket Tsjekkias stjerner.

OVERRASKET: Lars Haugen og Norge frustrerte Tsjekkias verdensstjerner i hockey-VM, men måtte til slutt kapitulere i spillforlengelsen. Ett poeng var likevel mer enn forventet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OVERRASKET: Lars Haugen og Norge frustrerte Tsjekkias verdensstjerner i hockey-VM, men måtte til slutt kapitulere i spillforlengelsen. Ett poeng var likevel mer enn forventet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tsjekkia - Norge 1-0 etter spillforlengelse

(Dagbladet): Med kniven uhyggelig nærme strupen gjorde Norge akkurat det de måtte mot Slovenia på tirsdag. 5-1 var overbevisende og var den optimale oppreisningen fra tapet mot Sveits tidligere i mesterskapet.

Dermed var de norske hockeygutta tilbake på nivået som de viste da vertsnasjonen Frankrike ble slått i åpningskampen. Petter Thoresens menn fortsatte å imponere mot ishockeystormakten Tsjekkia i dag.

Med vikingånd, heroisk innsats og en råsterk prestasjon holdt Norge tsjekkerne til 0-0 i ordinær spilletid. De 60 målløse minuttene var ingen hockeyfest for den nøytrale seeren, men en stor opplevelse for norske hockeytilhengere.

Det var tross alt selveste Tsjekkia de klarte å hindre scoring i 60 minutter.

Avgjørelse etter spillforlengelse

En strålende Lars Haugen i det norske målet ledet an Norges forsvarsbragd og stoppet utallige tsjekkiske skuddforsøk.

HELT: Jan Kovar satte inn 1-0 tidlig i spillforlengelsen. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
HELT: Jan Kovar satte inn 1-0 tidlig i spillforlengelsen. Foto: REUTERS/Grigory Dukor Vis mer

- Hva tenker tsjekkerne nå? 0-0 mot Norge i ishockey er ikke akseptablet for Tsjekkia. Det er et vanvittig resultat av de norske hockeygutta, utbrøt Eurosport-kommentator Jørgen Klem like før slutt.

Norge holdt unna i 60 minutter og sikret seg dermed ett poeng mot Tsjekkia og hadde mulighet til å kapre enda ett i spillforlengelsen. Der måtte imidlertid de norske gutta kapitulere.

Den avgjørende scoringen kom 1.25 minutter ut i forlengningen da Jan Kovar sikret tsjekkisk 1-0-seier.

- Det var veldig gøy, men surt mot slutten der. Jeg synes vi like gjerne kunne tatt med oss ett poeng til. Det hadde vært ennå gøyere, men jeg er stolt over innsatsen vi gjør, sier Lars Haugen til NTB.

Veien videre

Reaksjonen til Norges sisteskanse er symbolet på den norske vinnerkulturen. Ett poeng var likevel en bonus for Norge, som dermed styrker drømmen om å nå en VM-kvartfinale.

Thoresens menn står nå med sju poeng etter fire gruppespillskamper. Det er like mange poeng som hockeygigantene Tsjekkia og Finland har etter samme antall kamper.

Lørdag venter Finland på motsatt halvdel, mens Canada og Hviterussland er Norges to siste motstandere i gruppespillet. En eventuell kvartfinale spilles torsdag 18. mai. De fire beste nasjonene fra hver gruppe går videre.