<strong> UNGE NORGE:</strong>  Stine Bredal Oftedal ledet an da Norge slo Island 33-20 i landslagsturneringen i Gøteborg i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UNGE NORGE: Stine Bredal Oftedal ledet an da Norge slo Island 33-20 i landslagsturneringen i Gøteborg i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Norge tok sin 17. strake seier mot Island

Unge norske spillere utklasset de rutinerte islendingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et ungt norsk kvinnelandslag utklasset et langt mer rutinert Island 33-20 i lørdagens håndballandskamp i Göteborg.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson bruker helgens landslagsturnering i Sverige til å teste flere ferske håndballjenter på øverste nivå.

Han fikk se sitt urutinerte lag kontrollere inn en klar seier mot hans eget hjemland.

I første omgang var Norge varierende i forsvarsjobben, spesielt i åpningskvarteret. Etter 2-2 tidlig rykket de norske håndballjentene fra, men holdt seg lenge rundt en margin på tre mål. Først de siste fem minuttene før pause opparbeidet Norge seg en stor luke. Pauseresultatet ble 18-10.

17. på rad Norge åpnet annen omgang med å slippe inn to mål, men så seg siden ikke tilbake og tok en storseier. I alt elleve spillere noterte seg på mållisten for Norge. Det satte Hergeirsson stor pris på.

- Gledelig å se at så mange melder seg på og ønsker å være med. Island virket litt tunge og slitne i beina i forhold til våre jenter i dag, sa landslagssjefen til TV 2.

Veronica Kristiansen ble kåret til Norges beste i lørdagens kamp.

Seieren var Norges 17. på rad mot Island. Hergeirssons lag har også vunnet sju av sju landskamper i 2013. Søndag venter vertsnasjon Sverige til siste kamp i turneringen.

- Sverige er i form. De er solide i grunnspillet sitt og kan det godt. Det blir en tøff kamp og en finale i turneringen. Vi trenger å trene på å spille finaler. Det blir nok både tettere og tøffere enn i dag, sa Hergeirsson om svenskene, som tidligere lørdag tapte med ett mål for det serbiske laget Norge slo 25-24 fredag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer