Norge topper over hele Europa

Valencia- Sevilla 2- 0: John Carew spilte fra start og var etter eget utsagn god da Valencia gjenerobret tabelltoppen i Spania. Han er ikke alene. Norske ballstjerner ligger nå godt an til å ta seriegull i fem europeiske ligaer.

- Vi er faktisk veldig gode akkurat nå, hvorfor, det aner jeg ikke, men vi vinner de kampene vi tapte eller spilte uavgjort i fjor, sier Carew til Dagbladet.

Valencia topper kanskje den aller hardeste ligaen i Europa etter nok en solid arbeidsseier. Dimenensjonene av å ta seriegull i Spania, er nesten litt vanskelig for en nordmann å fatte.

Drøm om gull

- Du aner ikke. Nå koker det bare i byen. Folk drømmer om seriegull, og det er vanskelig å få gå i fred på gata for tida. Å vinne ligaen i Spania, er nok større for Valencia enn å vinne Champions League, sier Carew.

I går var han tilbake i startoppstillingen etter et fire kamper med flere halvtimes innhopp.

I form

- Jeg begynner å komme i form nå. Det ble mye styr, og jeg var sliten etter overgangsmaset med Fulham i vinter. Nå har jeg fått trent skikkelig i en lang periode, og føler at jeg er god nok til å beholde plassen i førsteelleveren.

- Prøver du å innbille oss at du har blitt seriøs nå?

- He, he, ja litt seriøs ihvertfall, men bare litt altså, ler Carew rått.

Carew synes det er gledelig at flere av hans landslagskamerater er i samme posisjon som han sjøl. I England topper Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen ligaen med Manchester United. I Nederland regjerer Ajax og André Bergdølmo. Rett sør, og over grensa til Belgia er Trond Sollied og Rune Lange i klar tetposisjon med Brugge, mens Åge Hareides Brøndby fortsatt holder komfortabel avstand til konkurrentene i den danske superligaen.

- Det er i alle fall ikke negativt med tanke på landslaget. Når vi gutta møtes, så snakker vi jo alltid litt om hverdagen vår i klubbene. Vi følger med hverandre, sier Carew.

Enig

André Bergdølmo er enig med Carew.

- I forhold til landslaget betyr det faktisk en del at mange av oss spiller godt på topplag. Perioden jeg att på benken i fjor, følte jeg at jeg hele tida spilte med kniven på strupen nesten hver kamp, sier Bergdølmo til Dagbladet.

Han trives bedre og bedre i sin midtstopperrolle på Ajax. I går hadde laget små problemer med å vinne 4- 0 over bunnlaget De Graafschap. I Amsterdam begynner er fotballfeberen i ferd med å stige til gamle Ajax-høyder.

- Det er veldig artig om dagen, og her nede så forventer alle at vi skal vinne. I fjor fikk vi jo mye kritikk i pressen hele sesongen. Men jeg tror ikke det blir lett å ta seriegull. Både PSV og Feyenoord virker sterke, sier Bergdølmo.

Brugge vant også i går, 3- 2 over Beerschot og trygget ledelsen i den belgiske toppserien.

- Vi var klart best, og burde vunnet 4- 1, sier trener Trond Sollied i kjent offensiv stil.

Rune Lange sto over på grunn av for mange gule kort, men sjøl uten toppscoreren er Brugge stabilt gode.

Vil ikke overdrive

Trond Sollied ønsker ikke å overdrive betydningen av at to nordmenn er med å sikre Brugge et belgisk seriegull.

- Nei, det betyr kanskje litt for noen i Norge. Men i Europa så er ikke dette noe folk legger merke til. Ingen tenker på det i det hele tatt. Jeg tenker ikke på det, sier han til Dagbladet.

Det han tenker på, er hvordan laget hans skal vinne serien.

Kontroll

- Ja, og det føler jeg at jeg har kontroll på. Jeg synes vi var bedre i fjor, men føler meg trygg på at stabiliteten vi har i laget er god nok til at vi vinner. Men sikker kan man aldri være, sier Sollied.

  • NB! I Tyskland ligger Jan Derek Sørensens Borussia Dortmund på andreplass. Det samme gjør Besiktas med Thomas Myhre i Tyrkia. John Arne Riise og Liverpool er heller ikke ute av tetkampen i England, så det er etterhvert mange nordmenn som kjemper om store trofeer ute i Europa.
LEDER I SPANIA: John Carew var bare en kjemperedning unna mål da Valencia slo Sevilla 2- 0 på hjemmebane i går. - Headinga hadde retning mot krysset, men keeperen gjorde en helt sinnssyk redning. Jeg var sikker på scoring, sier Carew til Dagbladet.
LEDER I ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær (United).
<B>LEDER I NEDERLAND:</B> André Bergdølmo (Ajax).
<B>LEDER I DANMARK:</B> Åge Hareide (Brøndby).