Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov:

Norge trekker Klæbo-anken

Det blir ikke noe femmilsgull på Johannes Høsflot Klæbo (24). Norge trekker anken etter ønske fra Klæbo selv, og Emil Iversen beholder femmilsgullet.

Det var denne hendelsen som gjorde at Johannes Høsflot Klæbo først ble fratatt gullet på femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Dermed forblir Emil Iversen gullvinner på femmila, foran Aleksandr Bolsjunov og Simen Hegstad Krüger. Diskingen av Klæbo for kollisjonen med Bolsjunov blir dermed stående. Vurderingen var at Klæbo forstyrret russeren på oppløpet, noe som førte til at Bolsjunov brøt staven.

Dette skjer etter ønske fra Klæbo selv, skriver Skiforbundet i pressemeldingen.

- Han ønsker å bli ferdig med denne saken og legge den bak seg. Han vil at skirenn skal vinnes på stadion, og ikke ved juridisk behandling, forklarer langrennssjef Espen Bjervig til Dagbladet.

Står på sitt

Bjervig står på at den norske leiren fortsatt mener at Klæbo ikke gjorde noe feil på oppløpet, og ble feilaktig disket av juryen, men at utøverens ønske veier tyngst.

- Vi har hele tiden vært bevisste på at det er argumenter både for og imot at Norge burde anke diskvalifiseringen av Johannes etter femmila i VM, sier langrennssjef Espen Bjervig. Derfor støtter vi Johannes og kontaktet umiddelbart FIS da han fortalte om sitt ønske i dag, sier Bjervig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer