Norge trekker protesten. Avgjørelsen applauderes

- Eneste logiske utgangen på dette tullet, sier tyskerne.

TREKKER PROTESTEN: Tyskland hadde en spiller for mye på banen i de siste sekundene av semifinalen. Nå har Norge valgt å trekke protesten. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TREKKER PROTESTEN: Tyskland hadde en spiller for mye på banen i de siste sekundene av semifinalen. Nå har Norge valgt å trekke protesten. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW / OSLO (Dagbladet): Semifinalen i håndball-EM mellom Norge og Tyskland ble et nervedrama uten like. Det måtte ekstraomgangen til for å skille lagene, og etter 70 spilte minutter viste måltavla 34-33 i favør tyskerne.

Men dramatikken sluttet ikke der.

Det ble rast klart at tyskerne hadde åtte spillere på banen i sluttsekundene, og Norge bestemte seg raskt for å legge inn en protest.

Nå har altså Norge trukket protesten, skriver forbundet i en pressemelding.

- Norge er opptatt av fair play og likebehandling, og at kampresultater skal avgjøres på banen og ikke i et møterom. Således hadde vi ønsket at kampens delegat/sekretariat i den aktuelle hendelsen hadde reagert når feilen skjedde, skriver forbundet i pressemeldingen.

- Til tross for god dokumentasjon har Norge nå valgt å trekke sin protest. I vårt brev til EHF har vi oppfordret til videreutvikling av regelverket samt ikke minst lik praktisering av dette slik at håndballen kan unngå lignende saker i fremtiden. Vi håper og tror EHF lytter til vår oppfordring og at det settes fokus på dette arbeidet i tiden fremover, står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer