Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge trekker protesten. Avgjørelsen applauderes

- Eneste logiske utgangen på dette tullet, sier tyskerne.

TREKKER PROTESTEN: Tyskland hadde en spiller for mye på banen i de siste sekundene av semifinalen. Nå har Norge valgt å trekke protesten. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TREKKER PROTESTEN: Tyskland hadde en spiller for mye på banen i de siste sekundene av semifinalen. Nå har Norge valgt å trekke protesten. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KRAKOW / OSLO (Dagbladet): Semifinalen i håndball-EM mellom Norge og Tyskland ble et nervedrama uten like. Det måtte ekstraomgangen til for å skille lagene, og etter 70 spilte minutter viste måltavla 34-33 i favør tyskerne.

Men dramatikken sluttet ikke der.

Det ble rast klart at tyskerne hadde åtte spillere på banen i sluttsekundene, og Norge bestemte seg raskt for å legge inn en protest.

Nå har altså Norge trukket protesten, skriver forbundet i en pressemelding.

- Norge er opptatt av fair play og likebehandling, og at kampresultater skal avgjøres på banen og ikke i et møterom. Således hadde vi ønsket at kampens delegat/sekretariat i den aktuelle hendelsen hadde reagert når feilen skjedde, skriver forbundet i pressemeldingen.

- Til tross for god dokumentasjon har Norge nå valgt å trekke sin protest. I vårt brev til EHF har vi oppfordret til videreutvikling av regelverket samt ikke minst lik praktisering av dette slik at håndballen kan unngå lignende saker i fremtiden. Vi håper og tror EHF lytter til vår oppfordring og at det settes fokus på dette arbeidet i tiden fremover, står det videre.

Tyske jubler Flere utenlandske medier har fulgt dramatikken rundt Norges protest tett. Danske Extrabladets håndballekspert Joachim Boldsen synes avgjørelsen om å trekke protesten, er smart.

- Det er en fornuftig avgjørelse av Norge å trekke protesten. De hadde ikke fått noe ut av det likevel, mener Boldsen.

- Tyskerne gjorde et regelbrudd, men de gjorde det ikke bevisst. Når man ser TV-bildene, var det bare en jubelsituasjon. Det hadde vært noe helt annet om regelbruddet var bevisst, mener håndballeksperten.

Den tyske storavisen Bild formidler nå gladnyheten til det tyske folk.

- Norge trekker protesten. Tysklands finaleplass er et faktum! skriver Bild.

- Det er en god nyhet. Det er den eneste logiske utgangen på dette tullet. Nå ser vi frem til finalen igjen, forteller det tyske håndballforbundets visepresident Bob Hanning.

- Ingen liker en dårlig taper Dagbladets kommentator Esten O. Sæther oppfordret Norge til å trekke protesten i går kveld.

- Ingen hadde regnet med EM-finale. Da blir også en bronsefinale en drøm. Det å oppnå noe ved å protestere mot andres glede, framstår derimot som et mareritt, skrev Sæther.

- Dette var en fair kamp, med en grei vinner. Altså slett ikke noe eksempel på en sport i en moralsk krise. Ingen elsker en dårlig taper.

Ble forbanna Dagbladet gikk i går opplyst at spillerne ikke ble tatt med på råd da det skulle avgjøres om Norge skulle legge inn protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) eller ikke. Etter at det ble opplyst om feilen, tok lederne beslutningen raskt. 

Kristian Bjørnsen sa sent fredag kveld til Dagbladet at protesten det var en god avgjørelse.

- Vi ble forbanna med engang. Vi så at det var skjedd ting som kunne blitt gjort annerledes. Det er snakk om kort tid, men hvis alt hadde blitt gjort etter reglene hadde vi kanskje hatt fem-seks sekunder igjen å angripe med sju spillere mot deres fem. Og det er fullt mulig å gjøre mål på en sånn mulighet, sa Bjørnsen.

BRONSEFINALE: Det blir bronsefinale og ikke finale for de norske håndballgutta. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRONSEFINALE: Det blir bronsefinale og ikke finale for de norske håndballgutta. Her fra dagens trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer