SVERIGE-FOKUS: Mats Olsson er keepertrener for kvinnelandslaget. Han forteller at alt fokus er på Sverige-kamp i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SVERIGE-FOKUS: Mats Olsson er keepertrener for kvinnelandslaget. Han forteller at alt fokus er på Sverige-kamp i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge - Sverige i VM:

Norge-trener: - Bryr meg ikke om hvem vi møter

Har ikke studert potensiell motstander i 8-delsfinalen.

  • Norge - Sverige, kl. 2030

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Norge og Sverige er begge klare for 8-delsfinale i håndball-VM, men kveldens avsluttende kamp i gruppe B avgjør hvem som tar førsteplassen. Gruppeseier betyr nemlig antatt lettere motstand og et møte med fjerdeplassen i gruppe A.

- Vi har fullt fokus på Sverige og forventer en tøff kamp, sier Norges keepertrener Mats Olsson til Dagbladet før kampen.

Ser ikke framover

Det er nemlig et flere mulige scenario som kan skje i kveld. Gruppe A er nemlig vidåpen der både Slovenia (6p), Frankrike (5p) og Spania (5p) kan bli alt fra to til fire i gruppa. Dermed er alle en potensiell norsk motstander i neste kamp.

- Hva tenker du om det som skjer i gruppe A, Olsson?

- Hvilken gruppe er det igjen? spør Olsson.

- Der Norges motstander i 8-delsfinalen spiller.

- Jeg har faktisk ikke fulgt med. Jeg har ikke full oversikt over gruppenavn. Jeg vet ikke hvem som møter hverandre i gruppe A. Vi har all oppmerksomhet på egen gruppe og vårt spill, sier Olsson.

- Er det ikke en fordel å vite hvem dere kan møte i 8-delsfinale allerede nå?

- Det finner vi ut når vår kamp er ferdig i kveld. Da har vi 48 timer på å forberede oss. Akkurat nå bryr jeg meg ikke om hvem vi møter. Vi trenger ikke mer tid enn det, sier Olsson.

Stillingen i gruppe A er følgende: Romania 8, Slovenia 6, Frankrike 5, Spania 5.

Kampene er Frankrike - Romania og Spania - Slovenia.

Frisk tropp

Etter at landslaget gjennomførte en rolig treningsøkt i en hall i utkanten av Stuttgart i formiddag, var det målvaktstrener Mats Olsson som viet fem minutter til norsk presse.

Han kunne melde om 16 friske spillere som alle er klare til kamp.

- Det er ingen tegn til sykdom eller skader, så lenge ingen har mistet noen manualer på foten under styrketrening, sier Olsson til Dagbladet og spøker.

- Hva forventer du mot Sverige?

- Vi regner med en tøff kamp. Bella Gullden er en spiller i verdensklasse, og Sverige har gode strekspillere. De har mange gode spillere, sier Olsson.

Norge vinner gruppa med seier eller uavgjort i kveld. Det betyr at de i så fall møter firer i gruppe A.