Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge-trener slakter arrangøren: - Det er en skandale

Etter VM-tabbe.

KRITISK:  Mats Olsson er ikke fornøyd med måten IHF og VM-arrangøren håndterte VM-skandalen på i Sør-Korea mot Frankrike. Her er han på vei ut av kamphallen i Fredrikshavn etter trening med håndballjentene i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: Mats Olsson er ikke fornøyd med måten IHF og VM-arrangøren håndterte VM-skandalen på i Sør-Korea mot Frankrike. Her er han på vei ut av kamphallen i Fredrikshavn etter trening med håndballjentene i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Mats Olsson i det norske trenerteamet reagerer sterkt på den administrative tabben i VM-kampen mellom Sør-Korea og Frankrike.

Sør-Korea ble snytt for scoring og videodømming fanget ikke opp at ballen var over streken. Dermed ble sørkoreanerne snytt for et mål i 22-22-kampen.

- Jeg så det på tv i går. Personlig mener jeg det er en skandale. Det sitter så mange folk og følger med. Både IHF (Det internasjonale håndballforbundet) er der og det kan ikke være en kontrollør som kontrollerer kontrolløren. Dette skal ikke skje i et VM. Det er ikke bra, sier Olsson på TV 2s spørsmål etter treninga.

På Dagbladets spørsmål om hvordan han selv hadde reagert, er Olsson tilbakeholden:

- Det er vanskelig å si noe om. Sør-Korea reagerer på sin måte. Vi hadde reagert på vår måte. Det er umulig å si, sier Olsson til Dagbladet.

Undrer Både de involverte dommerne, kampdelegater og teknologien blir fjernet fra resten av mesterskapet.

SKANDALEKAMP: Sør-Korea ble snytt for scoring mot Frankrike etter at mållinjeteknologien ikke viste at ballen var i mål. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
SKANDALEKAMP: Sør-Korea ble snytt for scoring mot Frankrike etter at mållinjeteknologien ikke viste at ballen var i mål. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

- De eneste som har begått noen feil, sånn jeg ser det: Hvis produsenten ikke har gitt muligheten til å se reprisen, så er det hans ansvar. Dommerne gjorde helt rett og ba om hjelp. De hadde jo ikke sett noe. Da skjønner jeg ikke hvorfor de skal bort. De gjorde jo ingen opplagt feil, sier Olsson.

- Bør teknologien bevares? spør en reporter.

- Teknologien har fungert tidligere, i Qatar-VM. Der var det positiv respons og det var nyttig å kunne se de siste fire sekundene. Jeg synes det er rart at et system som fungerer blir fjernet. Da må man heller se på hva som ikke fungerte i den aktuelle situasjonen i går, sier Olsson.

På spørsmål om hva Olsson tenker om IHF, svarer han kryptisk:

- Jeg kan si at jeg tidligere har deltatt som IHF-foreleser. Det gjør jeg ikke nå, sier Olsson.

- Hvorfor ikke?

- Det kan du selv tenke deg fram til, sier svensken.

Ikke til å stole på Det er dommerne Jonas Eliasson og Anton Gylfi Palsson fra Island som straffes knallhard etter skandalekampen. Sør-Korea hadde en ball klart inne på stillingen 6-6, men det ble ikke fanget opp av dommere eller sekretariat.

Det skal også ha vært trøbbel med overspillingen av bilder da dommerne og sekretariatet ba om dette under kampen. Det ble kaotisk på sidelinjen, og bildene viser at ballen var soleklart over mållinjen, skriver NTB.

«Teknologien er ikke 100 prosent til å stole på», skriver IHF (Det internasjonale håndballforbundet).

På et møte sent mandag ble det også besluttet å straffe IHFs representant, en danske, med utelukkelse for resten av VM. Det samme gjelder de som satt i sekretariatet.

Norge møter Kasakhstan til VM-kamp i kveld klokka 20.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media