- Norge trenger ikke Martin Ødegaard

Møter Kroatia til toppkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen offentliggjøres troppen til Norges viktige EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia 28. mars. Det er knyttet spenning til om den ferske Real Madrid-spilleren Martin Ødegaard er blant landslagssjef Per-Mathias Høgmos utvalgte og til hvor mye spilletid 16-åringen i tilfellet er tiltenkt.

Med under to uker igjen til flomlysene tennes på Maksimir stadion i Zagreb, sier Dagblad-kommentator Morten Pedersen nå at han ser på det som utenkelig at Ødegaard er en mann Norge skal sette sin lit til i nærmeste framtid.

- Norge trenger ikke Martin Ødegaard nå. Å se at Ødegaard skal starte den kampen der, det klarer jeg ikke. Jeg har problemer med å se at han i det hele tatt skal komme inn, sier Pedersen.

For fersk Pedersen mener bortemøtet med Kroatia er den tøffeste kampen Norge kommer til å spille i denne EM-kvalifiseringen, og påpeker at Ødegaard er helt i startfasen av karrieren.

Så langt har 16-åringen spilt 402 minutter over sju kamper for Real Madrid Castilla etter overgangen fra Strømsgodset i januar. Fem av dem er fra start. Fasiten er én scoring, og i går startet han på benken da Zinedine Zidanes menn tapte 1-0 for Huesca.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.