- Norge trenger poeng nå

Skottlands landslagsjef gleder seg over norsk fiasko i Makedonia.

TØFF OPPGAVE: Norge og Egil Olsen bør unngå tap mot Nederland onsdag. Det mener også VM-rival Skottland. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TØFF OPPGAVE: Norge og Egil Olsen bør unngå tap mot Nederland onsdag. Det mener også VM-rival Skottland. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): George Burley satt på tribunen da Norge bare klarte 0-0 borte mot Makedonia lørdag kveld.

Skottlands landslagssjef tror Norge må slå Nederland i Rotterdam onsdag, ellers er VM-håpet så godt som borte.

- Norge trenger poeng nå, de har bare tre så langt. De må få fart på ting. Hvis de taper i Rotterdam, så må de vinne mot oss i Oslo 12. august. De må vinne alle kampene de har igjen, sier Burley til The Scotsman.

Playoff
Burleys lag har andreplassen i pulja, den som gir playoff for åtte av ni gruppetoere. Norge ligger helt i bånn av gruppa, fire poeng bak skottene.

- Det er en tøff gruppe. For ikke lenge siden dro Norge til Tyskland og vant en privatkamp, så de er et godt lag. Men hver kamp er vanskelig, sier Burley.

Skottland-sjefen gir ingen dom over Norges spill mot Makedonia, men er litt bekymret over at skotske sesongen ikke er startet når blåtrøyene gjester Ullevaal 12. august.

- Ingen av spillerne våre har spilt kamper på en stund da, og det er ikke ideelt, sier Burley.

Skottene håper på hollandsk hjelp mot Norge, og ifølge Nederland-sjef Bert van Marwijk kommer hjemmelaget til å holde foten på gassen onsdag kveld.

Feiret med champagne
Etter den sjette strake VM-kvalikseieren lørdag kveld fikk spillerne feire med champagne i garderoben, skriver den nederlandske avisa Telegraaf.

De var tross alt klare for VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

- Vårt mål var å sikre oss en VM-plass nå, slik at vi kan forberede oss i et helt år. Men vi har også lyst til å vinne våre to siste kvalikkamper, sier Marwijk.

GODT LAG: Skottland-manager George Burley minner om at Norge slo Tyskland i vinter. Foto: REUTERS/David Moir
GODT LAG: Skottland-manager George Burley minner om at Norge slo Tyskland i vinter. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer
SJAMPIS: Nederland-spillerne fikk feire lørdag kveld, da de sikret seg en plass i VM med 2-1 mot Island. Foto: AP/Brynjar Gauti
SJAMPIS: Nederland-spillerne fikk feire lørdag kveld, da de sikret seg en plass i VM med 2-1 mot Island. Foto: AP/Brynjar Gauti Vis mer