Norge tror på kvartfinale

Det norske herrelandslaget i håndball har målsetning om kvartfinale i VM. - Det bør være realistisk, og dersom vi først kommer dit er alt mulig, sier landslagssjef Christer Magnusson til Dagbladet.no.

Puljeoppsettet:

Gr.A: Sverige, Egypt, Portugal, Island, Marokko, Tsjekkia.
Gr.B: Frankrike, Argentina, Jugoslavia, Algerie, Kuwait, Brasil.
Gr.C: Spania, Kroatia, Tuskland, Korea, Cuba, USA.
Gr.D: Russland, Slovenia, Norge, Tunisia, Saudi-Arabia.

  • I en eventuell 8-delsfinale møter Norge lag fra pulje C.

Landslagssjef Christer Magnusson tok i dag ut troppen til VM i Frankrike. Norge møter Russland, Slovenia, Ukraina, Tunisia og Saudi-Arabia i gruppespillet. Magnusson er brukbart fornøyd med trekninga.

- Russland er soleklar puljefavoritt, men også Slovenia blir en tøff oppgave. De hadde Sverige i kne under OL, og er i stor fremgang. Tredjeplass er nok mest realistisk, men med litt flaks kan vi bli nummer to, sier Magnusson.

Semifinale mulig

Blir Norge blant de fire beste i gruppespillet er laget klar for åttedelsfinale. En kamp Magnusson frykter mer enn en eventuell kvartfinale.

- Av de lagene vi kan møte i kvartfinalen er det bare Spania som er bedre enn de vi kommer opp mot i åttdelsfinalen, sier han.

Med andre ord: Avanserer Norge fra åttedelsfinale er semifinale innen rekkevidde.

Større rutine

Magnusson har ledet Norge i tre sesonger. Nå mener han gutta er gode nok til å ta opp kampen med de beste.

- Ingen norske herrelandslag har nådd kvartfinale tidligere, men vi har en sterk tropp der de fleste spillerne har internasjonal rutine både fra landslag og klubblag, sier Magnusson.

Svensken mener også å ha merket en holdningsendring blant spillerne de siste åra.

- Før gikk enkelte på banen for å begrense nederlaget. Nå tror man på seier også mot toppnasjonene. Flere spillere har fått sentrale posisjoner på topplag i Bundesliga. Det har gitt større selvtillit som igjen er overført til landslaget, sier Magnusson.