Norge tvang Sveits til å gi opp

Norsk curling-revansj med seier for Team Trulsen.

(Dagbladet.no): Norge - Sveits 7-2. Etter en nølende og defensiv start av det norske laget, ble det endelig poeng på tavla i den fjerde omgangen.

Dessverre for Team Trulsen var det Sveits som tok ledelsen fram til den åttende omgangen, mye på grunn av norske småfeil og slurv.

Men da skipen sjøl tok kontroll og sikkert satte inn tre poeng i den tredje siste omgangen, ble sure geiper snudd til smil blant de norske curlinggutta.

I niende omgang forsvarte Norge seg godt og lå med tre steiner inne i boet før den sveitsiske skipen Ralph Stoeckli skulle sette omgangens siste stein.

Han traff fullstendig feil, Norge tok tre nye poeng, og Sveits innså at slaget var tapt med fem poeng å ta igjen i den siste omgangen.

Dermed kan Pål Trulsen være på vei til å gjenta bragden fra Salt Lake City: OL-gull etter å ha tapt turneringens første kamp.

Første hinder på veien kommer i morgen tidlig klokka 9 - og heter Sverige.

Dagbladet.no fulgte kampen omgang for omgang:

FOKUS:  En fokusert Pål Trulsen tok seg sammen, og sikret norsk seier med et par steiner som ga god poengfangst for de norske curlinggutta. Foto: Scanpix
FOKUS: En fokusert Pål Trulsen tok seg sammen, og sikret norsk seier med et par steiner som ga god poengfangst for de norske curlinggutta. Foto: Scanpix Vis mer

Norge-Sveits 7-2

9.omgang:
Sveits prøver å legge opp guarder for å ta mange poeng og ta innpå den norske ledelsen, men Norge rydder effektivt unna.

Trulsen trekker en stein flott inn i boet, og vi ligger med tre bestesteiner før Sveits skal sette sin siste. Den sveitsiske skipen bommer totalt med sin siste dragning, treffer guarden, og Norge tar tre poeng!

Dermed gir Sveits opp, og Norge vinner! 7-2!

8.omgang:
Bra norsk spill utover i omgangen, med to steiner i boet og taktiske guarder foran.

Sveitserne gambler, og klarer ikke å slå bort Norges steiner. Trulsen & co konfererer: skal de gå for tre poeng eller sikre de to de ligger an til nå?

Den norske skipen har en klar mulighet til å ta tre poeng - og det klarer han! 4-2!

7.omgang:
Pål Trulsen tvinges til å slå ut en sveitsisk stein med sin siste, og dermed ender omgangen 0-0. Norge er nødt til å stjele poeng eller ta flere enn ett poeng i sine omganger med sistestein for å vinne. 1-2

6.omgang:
Vi klarer å begrense Sveits\' poengfangst til ett poeng, et greit utgangspunkt foran de siste fire omgangene til tross for at vi ligger under. 1-2

5.omgang:
Skip Trulsen har marginene på sin side, hans sistestein går i guarden, men sklir likevel såvidt nærmere knappen enn den sveitsiske.

Norge tar ett poeng, og det er uavgjort til pause. 1-1

4.omgang:
Nydelig spill av Pål Trulsen og det norske laget, gutta får kostet en sveitsisk stein bak en norsk, og vi ligger med tre bestesteiner!

Sveits har sistestein og trekker inn for ett poeng, men det betyr lite. 0-1

3.omgang:
Kampen er jevn og spennende, men ingen av lagene evner å ta poeng. 0-0

2. omgang:
Kniving fram og tilbake, og ingen av lagene klarer å feste grep. En cornerguard av sveitserne blir doblet av nordmennene, og hele boet er fritt vilt for begge lags slagstener. 0-0

1. omgang:

Forsiktig og defensiv start av begge lag. Ingen poeng så langt, og mange slagstener. 0-0.

• Klarer Liv Grete Skjelbreid Poiree å riste av seg skuffelsen og ta OL-gull?
Hva mener du? Send en e-post til
minmening@dagbladet.no