Norge U21 tapte

Norge tapte 2-3 mot Hviterussland i kveld.

Norge så ut til å reise seg etter tapet mot Italia. Hallvar Thoresens gutter ledet 1-0 til 12 minutter gjensto, men da fikk gjestene uttelling på tre av fire sjanser og vant utrolig nok 3-2 i en kamp Norge hadde dominert.

Med fire mål i løpet av sju minutter snudde gjestene kampen. Det norske forsvaret rotet det til, og keeper Jan Kjell Larsen fra Haugesund hadde ingen heldig avslutning i det viktige U21-oppgjøret.

- Vi klarte dessverre ikke å opprettholde den defensive strukturen de siste 15 minuttene. Da raste det litt for oss, sa trener Hallvar Thoresen til NTB etter kampen.

Riise god

Det var stort sett enveiskjøring fra start til første baklengsmål i oppgjøret på Marienlyst i Drammen. Et par norske profiler gjorde jobben før pause og sørget for omgangens eneste mål 26 minutter ut i første omgang:

Bjørn Helge Riise skiftet klubb fra Liege til Brussel før sesongen og har fått et solid sportslig løft. Den første halvtimen lekte høyreflanken seg med hviterussernes venstreback og serverte flere flotte innlegg.

På den andre flanken var Lyns Lars Kristian Eriksen stadig på farten. U21-landslaget hadde tre viktige poeng i lomma, men rotet alt bort på slutten.

Norge hadde flere gode muligheter, spesielt i første omgang, men surret bort sjansene. I annen omgang var angrepsspillet mer upresist og forutsigbart, og da hviterusserne satte inn sluttspurten gikk Norge fullstendig i oppløsning.

- Vi gjør egentlig en bra kamp, men når man ser på resultatet blir utbyttet magert. Det er resultatet jeg er mest skuffet over, sa Thoresen.

Herlig scoring

Norges ledermål var en riktig perle. Lillebror Riise hoppet først over ballen og lurte vekk backen. Innlegget var perfekt, og Eriksen leverte en fantastisk avslutning i form av en perfekt hel volley opp i nærmeste kryss.

Fortjent ledelse til Norge etter at de hadde dominert fullstendig de første 25 minuttene. Debutant Eirik Markegård fra Stabæk og Riise hadde også hatt et par halvfarlige sjanser like før scoringen, men uttellingen var ikke bra nok.

Hviterussland utlignet første gang etter et flott frispark fra kaptein Oleg Sjkabara. Ballen snek seg inn nede i Larsens høyre hjørne fra 25 meter etter 78 minutters spill.

Minuttet etter headet Markegård inn 2-1 etter et frispark av Trond Erik Berthelsen, men Hviterussland kontret direkte og innbytter Mikhail Afanasijev ble den store helten med scoring i henholdsvis 82. og 85. minutt.

Utligningen til 2-2 var svært overraskende og satt i høyre kryss. Både det norske forsvaret og Jan Kjell Larsen var passive. Afanasijev gjorde like etter 3-2 da Larsen ga en noe enkel retur.

Elendig start for de norske gutta, med to tap er EM-sluttspill snart utopi. Eneste sjanse til å rette opp er selvsagt å vinne vanskelige bortekamper.

- Ingen av de tøffe bortekampene blir lette å vinne, men vi må slå til borte dersom vi skal henge med videre, slo Hallvar Thoresen fast.

(NTB)

NORSK TAP: Norges Christian Grindheim i kamp mot Artem Kontsevoy.